Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) pakt titel op bezoek bij Bergambacht!!

FC IJsselmonde (za) liet het op de laatste speeldag aankomen om kampioen te worden. In eerdere belangrijke wedstrijden leden de Rotterdammers nog puntverlies, maar vandaag liet de ploeg van trainer Van Leeuwen er geen gras over groeien. Vooral in de eerste helft werd de thuisploeg, die met het hoofd al deels bij de nacompetitie zat, vastgezet en afgetroefd. De 0-2 voorsprong die dat opleverde, betekende de basis voor de 2-3 overwinning en het kampioenschap.

Door schorsingen voor Mark van Zanten en Johan Kanters speelden de Varkenoorders noodgedwongen in een andere opstelling. Yuri Delgado stond laatste man, terwijl Benjamin Baan als middenvelder aan de bak moest. De opstelling zorgde niet voor problemen, want IJsselmonde nam de wedstrijd stevig in handen. Al snel stond de 0-1 op het scorebord. Na een knap schot van Rick dos Santos kon Nick van Duuren, tot grote vreugde van alles wat FC IJsselmonde was, de rebound oppikken en hard onder de lat schieten.

Na de vroege goal hielden de bezoekers de controle over de wedstrijd. Het tempo werd op het bloedhete kunstgrasveld regelmatig uit het spel gehaald en Bergambacht wilde niet echt druk zetten. De thuisploeg werd alleen gevaarlijk via enkele hoge ballen en corners, maar doelman Koolmees stond zijn mannetje. Daar tegenover stonden enkele gevaarlijke momenten voor FC IJsselmonde. De grensrechter vlagde één van die momenten af, maar voor rust kon niemand voorkomen dat Michel van ’t Hof na een scrimmage alleen op de doelman af mocht. De spits rondde deze buitenkans koelbloedig af en zette zo de 0-2 op het scorebord.

In de tweede helft werd verwacht dat Bergambacht zou komen, maar het begin van de tweede helft was voor de gasten. Nick van Duuren kon vogelvrij voor de doelman een hoek uitkiezen. De middenvelder koos helaas de verkeerde hoek en zag zijn inzet gestopt worden. Van Duuren, die even mopperde over de kans, knalde even later een bal vanaf de zijkant hoog voor het doel. Tot zijn stomme verbazing zag de Rotterdammer het leer in de verre hoek ploffen, 0-3.

Na deze derde tegentreffer ging Bergambacht wat vrijer voetballen, terwijl de bezoekers langzaam de krachten voelden wegsijpelen. Dat was vanwege de hoge temperatuur en de inzet niet verwonderlijk. Na een uur deed de thuisploeg iets terug. Een keurig afstandsschot zeilde in de linkerbenedenhoek, 1-3. FC IJsselmonde kwam niet meer aan grote kansen toe en beperkte zich tot tegenhouden. Dat lukte op een prima wijze. In de blessuretijd vond Bergambacht alsnog een gaatje in de defensie van de Rotterdammers. Dylan Delgado trok aan de noodrem waarop de toegekende penalty rustig werd binnengeschoten door Bergambacht.

De scheidsrechter vond het even later welletjes en maakte bij een 2-3 stand een einde aan de wedstrijd. Bij IJsselmonde brak een groot feest los. In het eerste jaar van het bestaan werd, ondanks een achterstand van zes punten in de winterstop, promotie naar de derde klasse bewerkstelligt. Bergambacht gaat zich richten op de nacompetitie.

Leave a Reply