Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde wint ook ruim bij NOC Kralingen

In de lastige uitwedstrijd tegen NOCKralingen wist FC IJsselmonde wederom een ruime zege te boeken.

Dit gebeurde zonder constant goed spel op de kunstgrasmat neer te leggen. In de beginfase leunde NOCKralingen achterover en liet FC IJsselmonde het spel. Dit resulteerde in een paar mogelijkheden, maar niet meer dan dat.

Na 15 minuten spelen ging de bal snel rond en scoorde Karin Mossaoui uit een goede voorzet van Murat Gok de op dat moment verdiende 0-1.

NOCKralingen bleef het eigen spel spelen en bleef constant de lange bal spelen. Hier had de verdediging van FC IJsselmonde, mede gezien de zon, het soms lastig mee.

NOCKralingen kwam ook af en toe voor het doel van FC IJsselmonde, maar daar stond dan Mark van Es die een paar goede reddingen verrichtte, waardoor FC IJsselmonde op voorsprong bleef.

In de 34e minuut bediende Karim Mossaoui Robin Pauptit, die met dit buitenkansje wel raad wist en de 0-2 op het scorebord zette.

Met deze stand leek de rust gehaald te worden, maar NOC Kralingen dacht daar anders over en scoorde na een foutje in de verdediging in de 40e minuut de 1-2. Niet putten zij kracht uit en zetten alles op alles om de stand nog voor rust gelijk te trekken.

In de 44e minuut werd Robin Pauptit door Lahcen Bouyouzan weggestuurd en binnen de zestienmeter door de verdediger aangetikt. De uitstekend leidende scheidsrechter De Goede wees gedecideerd naar de strafschopstip.

Robin Pauptit zette zichzelf achter de bal en schoot feilloos raak. 1-3. Met deze stand werd de rust bereikt.

In de rust duidelijke aanwijzingen van trainer Marco van Rijn, die meer balsnelheid en meer voetbal van zijn team verwacht.

Dit ging in de tweede helft beter dan in de eerste helft. In een eerste fase van de tweede helft ging het spel op en neer zonder dat er zich kansen voor de beide doelen voordeden.

In de 60e minuut kwam Iliass Margoum de geblesseerde Murat Gök vervangen.

Na 70e minuten spelen stelde FC IJsselmonde de zege veilig. Lahcen Bouyouzan kreeg een prima bal van Karim Mossaoui en ronde feilloos af 1-4.

In de 74e minuut scoorde wederom Robin Pauptit de 1 – 5 – zijn derde van de dag – op prima aangeven van Ryan Sardjoe, die weer prima vrijgespeeld was door Lahcen Bouyouzan.

Hierna leek het wel een schiettent, alleen verzuimde FC IJsselmonde een veel grotere zege op het bord te zetten.

Na 76 minuten spelen mocht ook Amin Nyali zijn doelpunt mee pikken, na een assist van Robin Pauptit.

In de laatste minuut van de tweede helft maakte NOCKralingen er 2-6 van door een communicatiefoutje in de verdediging.

Al met al een terechte overwinning, die zonder constant goed te voetballen werd behaald, maar veel ruimer had kunnen uitvallen.

Volgende week speelt FC IJsselmonde de uitwedstrijd tegen Blijdorp om 14.30 uur.

Leave a Reply