Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) en Lekkerkerk spelen gelijk

Afgelopen zaterdag deelden Lekkerkerk en FC IJsselmonde de punten na een 3-3 gelijkspel. De wedstrijd, die later begon omdat de scheidsrechter in de file stond, begon perfect voor de bezoekers. Lekkerkerk kwam sterk terug en na een gelijk opgaande tweede helft stond er een terecht gelijkspel op het scorebord. De enige stoorzender was de voor beide kanten zeer zwak leidende arbiter.

In de beginfase kreeg IJsselmonde alle tijd en ruimte om te voetballen. Overal was de ploeg van John van Leeuwen net een stapje eerder en dat leidde al na negen minuten tot de openingstreffer. Yuri Delgado anticipeerde goed op een voorzet en kon bij de tweede paal koelbloedig afronden. Na twintig minuten stond het al 0-2. Baan ging goed door en legde de bal panklaar voor Michel van ’t Hof. De spits tekende voor zijn vierde seizoenstreffer.

Na de 0-2 zakte IJsselmonde volledig weg. Lekkerkerk, een zeer kopsterke ploeg, deed er een schepje bovenop en werd vooral via de rechterkant enkele malen gevaarlijk. Dat leidde na een halfuur tot de aansluitingstreffer. Een voorzet viel goed waarop de thuisploeg de 1-2 aantekende. Vlak voor rust wist Lekkerkerk de gelijkmaker te produceren. De back van Lekkerkerk kreeg veel teveel ruimte en wist met een keurige voorzet de assist te leveren voor de 2-2. De schuiver in de verre hoek was doelman Koolmees te machtig.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Echte grote kansen werden niet gecreëerd, maar het werd regelmatig gevaarlijk voor beide doelen. Zo kon Benjamin Baan na een goede aanval de doelman onder vuur nemen. Zijn inzet bleek te slap om de goalie te verrassen. Toch kwamen de Varkenoorders na een uur spelen op voorsprong. Na een corner kreeg Baan de bal via de hand mee. Zijn inzet verdween traag in de verre hoek, 2-3. De arbiter, die vaak niet floot voor vasthouden en handsballen, liet ook deze handsbal voorbij gaan.

Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten. Drie minuten na de 2-3 werd een vrije trap bij de tweede paal gelegd. De bal werd terug gekopt en simpel binnen getikt. Ditmaal negeerde de arbiter de grensrechter, die vlagde voor buitenspel.

Het werd af en toe nog hectisch voor de doelen van beide elftallen. Een goede actie van Lekkerkerk leidde bijvoorbeeld tot een schot wat net naast de goal van Koolmees verdween. Gescoord werd er niet meer. Trainer van Leeuwen was niet tevreden over de manier waarop IJsselmonde de voorsprong uit handen gaf. ‘Dat moet echt beter. De 0-2 mag je nooit zo makkelijk weggeven’. Het gelijkspel was over de gehele wedstrijd gezien wel terecht.

Leave a Reply