Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) wint na slechte eerste helft van DRL

FC IJsselmonde haalde afgelopen zaterdag de tweede overwinning van de competitie binnen na een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft had DRL de duidelijke overhand. In de tweede helft maakte de thuisploeg de dienst uit. Het bleek genoeg voor een 5-2 zege.

Het begin van de wedstrijd was nog wel voor de thuisploeg, maar dat was vooral te danken aan een fantastische goal van Benjamin Baan. Na een lange bal kopte Michel van ’t Hof goed door. Baan kon alleen door richting de doelman, maar de spits besloot tot verbazing van velen direct te schieten. De bal vloog prachtig in de verre kruising.

Na de goal nam DRL het heft in handen. De rechtsback kwam telkens gevaarlijk mee op en FC IJsselmonde had hier geen antwoord op. Het was dan ook niet verbazend dat diezelfde rechtsback via een puntgave voorzet de assist leverde voor de gelijkmaker. Zijn voorzet werd keurig achter goalie Koolmees gekopt.

DRL had een beweeglijk middenveld waardoor er steeds een mannetje meer gecreëerd werd. De Varkenoorders hadden het zwaar met deze speelwijze. Een middenvelder van DRL raakte na een goede individuele actie de paal. Het duurde echter niet lang voordat de bezoekers op voorsprong kwamen. Een voorzet werd door Johan Kanters met de hand tegengehouden. De penalty die volgde was een prooi voor DRL, 1-2. Vlak voor rust schoot Kevin Muanza hard op de paal zodat de ruststand 1-2 bleef.

In de tweede helft zette trainer John van Leeuwen enkele zaken om. Het middenveld werd anders neergezet en de rechtsback moest uitgeschakeld worden. Het bleek snel te werken. DRL leek in de eerste helft haar krachten verspeeld te hebben, terwijl IJsselmonde er een schep bovenop deed. Al snel volgde de gelijkmaker uit een soortgelijk penaltymoment als in de eerste helft. Adilson Fernandes schoot keurig binnen.

Na de gelijkmaker ging de thuisploeg op jacht naar de voorsprong. De sterke Muanza kapte in het strafschopgebied twee man uit en schoot via een verdediger raak, 2-3. Deze mooie goal zorgde er niet voor dat FC IJsselmonde achterover ging leunen. Het zette juist extra aan. Zo schoot Rick dos Santos op de lat en na een onoplettendheid in de defensie van DRL kon Nick van Duuren door op de keeper. De onzelfzuchtige middenvelder legde af op Van ’t Hof. Het was vervolgens een koud kunstje voor de spits om de vierde goal van de middag te maken. De vijfde goal kwam van de voet van Yuri Delgado. Na een scrimmage belandde de bal voor de voeten van Delgado die hard raak schoot in de korte hoek.

Na de 5-2 veranderde er niets meer aan de score. In de tweede helft kwam DRL er amper nog aan te pas. De bezoekers hadden in de eerste helft misschien vaker toe moeten slaan. Trainer Van Leeuwen was uiteraard content met de tweede helft: ‘De eerste helft was niet best, maar gelukkig konden we het vandaag ombuigen. Daar ben ik erg blij mee’, aldus Van Leeuwen.

Leave a Reply