Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) wint ruim van Excelsior

Na een belabberde voorbereiding begon FC IJsselmonde het seizoen afgelopen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Varkenoorders hadden een zware wedstrijd verwacht, maar het liep anders. Na een degelijke pot voetbal stapten de mannen van trainer Van Leeuwen met een klinkende 6-2 zege het veld af.

De beginfase was aftasten van beide kanten. Excelsior kwam amper in de buurt van doelman Koolmees, maar IJsselmonde wist eveneens weinig te creëren. Afgezien van een schot van Baan gebeurde er weinig. Dat veranderde na een halfuur toen de thuisploeg tweemaal op vrijwel identieke wijze toesloeg. De eerste maal stuurde Fernandes Benjamin Baan diep. De spits legde terug op Michel van ’t Hof die op koele wijze de score opende. Even later was het Martina die Baan bediende. Van ’t Hof liep wederom goed vrij en scoorde fraai de 2-0.

IJsselmonde speelde goed, maar zag Excelsior in de slotfase dichterbij komen. Een afgeslagen corner werd prachtig via de onderkant van de lat binnen geschoten. Koolmees was kansloos op de mooie trap. Mopperend liep de thuisploeg naar binnen voor een bak thee.

In de tweede helft nam IJsselmonde al snel het heft in handen. Na een goede actie van Fernandes legde de rechtsback de bal panklaar voor Baan die de bal in de verre hoek schoof, 3-1. De 4-1 volgde al snel. Een corner van Martina werd door Van ’t Hof terug gekopt en Kevin Muanza was er als de kippen bij om de vierde goal tegen de touwen te koppen.

Met deze ruime voorsprong namen de Varkenoorders geen gas terug. Excelsior kwam er vrijwel niet aan te pas en wist amper gevaarlijk te worden. IJsselmonde daarentegen scoorde vrolijk verder. Na een goede actie van Muanza rolde de rebound voor de voeten van de meegelopen Rick dos Santos. De middenvelder prikte de bal beheerst in het doel, 5-1. Na een minuut of 80 deed Michel van ’t Hof weer een duit in het zakje. Na sterk doorzetten maakte de geblokte spits zijn derde van de middag.

Na de 6-1 verslapte IJsselmonde. De concentratie leek wat weg te zakken en soms wilden de roodblauwen het iets te mooi oplossen. Daardoor kwam Excelsior af en toe voor de goal. Het leidde tot de 6-2 toen een voorzet simpel afgemaakt kon worden.

Het bleef bij deze score en rond de klok van kwart over vier maakte de scheidsrechter een eind aan dit duel. John van Leeuwen was uiteraard tevreden met de prestatie van zijn team. “het begint bij inzet. Dat zag je vandaag terug. In de voorbereiding lieten we dat regelmatig afweten, maar nu stond het vanaf het begin goed”, aldus de trainer van de winnende ploeg.

Leave a Reply