Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) compleet afgetroefd door Dilettant

Afgelopen zaterdag was de wedstrijd tussen Dilettant en FC IJsselmonde pas vier minuten oud toen de wedstrijd al gespeeld leek. Binnen vier minuten trof de thuisploeg twee keer doel. De bezoekers stonden erbij en keken er naar. Niemand leek de wil te hebben om te winnen, terwijl Dilettant met het mes tussen de tanden speelde. Dat maakte duidelijk het verschil.

Voor de wedstrijd had trainer Van Leeuwen nog gehamerd op het scherp beginnen. Dilettant zou erop klappen en daar moest IJsselmonde zich tegen wapenen. De bezoekers wapenden zich echter nergens tegen. Al na anderhalve minuut mocht de thuisploeg vogelvrij intikken. De 2-0 na vier minuten was vrijwel identiek. Alweer mocht Dilettant volledig ongedekt op doel schieten. De zeer effectieve thuisploeg had daarmee een geweldige start.

FC IJsselmonde kon er weinig tegenover stellen. Onder warme maar goede omstandigheden kwam Rick dos Santos tot een afstandspoging die de lat schampte. Vlak voor rust had Kevin Muanza de kans op de 3-1, maar zijn schot werd geblokt. Benjamin Baan kwam eenmaal door. De aanvaller, die zonder kersverse vader Michel van ’t Hof weinig aan de bal kwam, zag de bal net voor zijn voeten naar de keeper getikt worden. De scheidsrechter floot echter niet voor de terugspeelbal.

Dilettant kwam verder amper in de problemen en maakte dankbaar gebruik van de vele fouten aan de kant van de Rotterdammers. De 3-0 kwam tot stand na een snelle uittrap die onderschept werd. De voorzet werd keurig in de verre hoek gekopt.

Een kwartier na rust was de spanning even terug. Dilettant kwam in de beginfase van de tweede helft tot weinig kansen en IJsselmonde wist na een goede voorzet van Muanza de 3-1 te maken. Nick van Duuren gleed bij de tweede paal keurig binnen. Een minuut later gooiden de gastheren de wedstrijd weer in het slot. Na een vermeende overtreding op René Wilting kon de spits van Dilettant de 4-1 aantekenen. Een minuut later was het 5-1. Wederom werd IJsselmonde op felheid geklopt waarop de vijfde van de middag een feit was. Het leek een speeltuin voor Dilettant.

De zesde goal was typerend voor het apathische IJsselmonde. Een uitgooi kon in het strafschopgebied rustig worden aangenomen en binnengeschoten, terwijl er drie spelers van de bezoekers toe stonden te kijken. Een treurige aanblik. De ingevallen Mark van Zanten tekende vlak voor tijd nog voor een eretreffer met een fraai schot in de verre hoek.

Trainer John van Leeuwen was duidelijk niet te spreken over de wedstrijd: ‘veel te slap en nul inzet. Als je zo speelt win je niks meer’. Daarmee had de trainer natuurlijk gelijk. IJsselmonde liet absoluut niet het niveau zien wat het wel kan halen. Dilettant speelde geconcentreerd en gaf alles om te winnen. Dat was de beste instelling voor deze, en eigenlijk iedere, zaterdag.

Leave a Reply