Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (zo) wint ruim van Stolwijk

FC IJsselmonde moest het opnemen tegen het ongeslagen Stolwijk. Vanaf minuut 1 moest er scherp gespeeld worden tegen de tegenstander die ook kwam om te voetballen en nauwelijks de lange bal hanteerde.

Toch was het Stolwijk dat de eerste riante kans kreeg, maar door een geweldig e redding van Mark van Es wist hij de 0-1 achterstand te voorkomen.

Nog was FC IJsselmonde niet wakker en bleef in een gezapig wandeltempo de wedstrijd spelen. Hierdoor kreeg  Stolwijk de mogelijkheid om goed te voetballen en wat halve kansen te creeren.

Ook FC IJsselmonde had die kansen, maar de voorwaartsen stonden nog niet op scherp. De keeper van Stolwijk hoefde nauwelijks in actie te komen.

De rust leek aan te breken met de bekende brilstand, totdat Hassan Sakar in de 44e minuut een goede pass op Dylan Veesaert gaf, die niet twijfelde en de bal hard in het doel joeg. 1-0

Een uitstekende moment om de score te openen, maar op dat moment tegen de verhouding in.

In de rust werd FC IJsselmonde er op gewezen, dat men de gemaakte afspraken na moest komen en alles in een tempo of twee hoger moest.

De woorden van trainer Marco van Rijn hadden zijn uitwerking wel gehad, want in de 48e minuut bezorgde de hard werkende Amin Nyali de bal bij Robin Pauptit die dit buitenkansje verzilverde en zijn ploeg op 2-0 zette.

Nog nagenietend van de tweede goal, stond FC IJsselmonde te dromen en de spits van Stolwijk dwong Mark van Es tot een spectaculaire redding,

In de 53e minuut werd het 3-0. Dylan Veesaert werd op rechts weggestuurd en ging op het doel af. Hij vuurde van af de zijkant een raket af die de keeper alleen gehoord heeft en maakte daarmee de 3-0 en zijn tweede goal in de wedstrijd.

In de 60e minuut werd Ryan Sardjoe (geblesseerd) vervangen door Jahmil Miguel.

In de 62e minuut bracht Hassan Sakar met een goede pass Robin Pauptit in stelling, maar de bal ging via een enorm kluts op de paal.

In de 74e minuut kwam kwam John Valdes in het veld voor Hassan Sakar.

De stand werd in de 77e minuut opgevoerd naar 4-0. Murat Gök schoot zijn team naar een ruime voorsprong uit een goede pass van Dylan Veesaert.

In de 78e minuut kwam Kadir Görer Murat Gök vervangen en hij was ook betrokken bij de tegengoal van FC IJsselmonde. In plaats van de bal zonder risico te spelen, draaien en keerde hij rond het 16 metergebied, verloor de bal en de aanvaller van Stolwijk liet Mark van Es nu kansloos 4-1.

In de 87e minuut zette Robin Pauptit met een geweldig schot zijn team, uit wederom een prima pass van Dylan Veesaert, op 5-1.

Dit was ook de eindstand in een zeer sportieve wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Lenard Broere.

Trainer Marco van Rijn was na afloop tevreden over het uiteindelijke resultaat, maar zeker niet over de wijze waarop er in de eerste helft is gespeeld.

FC IJsselmonde is door deze zege weer koploper in de 3e klasse Q2 en mag zondag 21 oktober tegen Slikkerveer weer “vol aan de bak”.

Leave a Reply