Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) verliest al pratend van VVOR

Afgelopen zaterdag speelde FC IJsselmonde na een heftige week thuis tegen VVOR. De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van de vader van Johan Kanters. Het werd een hele slechte wedstrijd van de Varkenoorders. De emoties werden vooral omgezet in praten en goed voetbal was ver te zoeken. VVOR, dat ook erg zwak speelde, wist uiteindelijk met een 1-2 zege huiswaarts te keren.

In de beginfase stond de thuisploeg, waar Mario Dierckx, Nick van Duuren, Rene Wilting en Yuri Delgado vanwege blessures ontbraken, niet goed op het middenveld. Daardoor was vrijwel iedere tweede bal voor VVOR. Tot enorme kansen leidde dit niet, omdat de bezoekers niet bij machte waren de aanvallen goed op te zetten. Ook de thuisploeg kwam amper aan voetballen toe. De wedstrijd was daarom van een bedenkelijk niveau.

De spaarzame kansen waren wel voor de gasten. Vooral bij corners kwam VVOR gevaarlijk voor de dag. De kopkansen werden echter niet benut. De 0-1 viel uiteindelijk met geluk. Een bal werd van richting veranderd en kwam bij een buitenspel staande speler terecht. De bal werd vervolgens keurig tegen de touwen geschoten. Ondanks het vlaggen van grensrechter Van der Helm liet de zeer warrig fluitende scheidsrechter het doelpunt doorgang vinden. Dit terwijl de leidsman aan de andere kant wel steeds de vlagsignalen van de grensrechter opvolgde.

In het laatste kwartier voor rust kwam IJsselmonde er een aantal maal beter uit. Benjamin Baan zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker. Na goed doorkoppen van Michel van ’t Hof nam de spits de bal mee langs een verdediger en knalde in de verre hoek knap raak. Voor VVOR kwam de rust op een goed moment.

In de tweede helft startte de thuisploeg goed. Michel van ’t Hof had de kans om FC IJsselmonde op voorsprong te schieten. Zijn inzet werd door een speler op de lijn geblokt. Even later schoot Chito Martina na een keurige aanval net over. Na dit goede begin zakte het niveau weer ver weg en blonken de Varkenoorders vooral uit in praten tegen de scheidsrechter. Het spel werd eveneens steeds grover.
VVOR kwam op voorsprong na een terecht gegeven penalty. Aanvoerder De Bruin, die veel aan het provoceren was en met theater Mark van Zanten een kaart aannaaide, schoot onberispelijk binnen. Even later ontving Martina zijn tweede gele kaart en kon inrukken.

IJsselmonde ging met tien man vervolgens alles of niets spelen. Dat zorgde voor enorme gaten in de eigen defensie, maar VVOR kon er niet eenmaal van profiteren. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg de ultieme kans op de gelijkmaker. Baan nam de bal met de hand mee en werd buiten het strafschopgebied gevloerd. De scheidsrechter gaf toch een strafschop. Adilson Fernandes zag zijn inzet worden gekeerd.

Zo bleef IJsselmonde onnodig met lege handen staan. Er had meer in gezeten, maar dan moet er wel meer met de voeten gesproken worden. John van Leeuwen was dan ook ontevreden over het resultaat, ‘al is het resultaat na zo’n heftige week eigenlijk van ondergeschikt belang’. Daar was geen woord van gelogen.

Leave a Reply