Single Blog Title

This is a single blog caption

Gefrustreerd FC IJsselmonde (za) verliest onnodig bij Schoonhoven

Zeventig minuten lang was er afgelopen zaterdag niks aan de hand voor FC IJsselmonde. De ploeg van trainer Van Leeuwen had een voorsprong en had de touwtjes stevig in handen. Nadat Jonathan Baan gewisseld moest worden, nam Schoonhoven de wedstrijd over. Uiteindelijk won de thuisploeg niet geheel terecht met 3-2. Een gelijkspel was logischer geweest.

FC IJsselmonde begon goed aan het duel met Schoonhoven. Duels werden gewonnen en de eerste kansen waren voor de Rotterdammers. Het was zuur dat Schoonhoven uit het niets op 1-0 kwam. De thuisploeg mocht door na vermeend buitenspel, waarop de aanvaller de bal beheerst binnen schoot. Net als vorige week liet de scheidsrechter de grensrechter staan, terwijl de vlagsignalen van de grensrechter van Schoonhoven wel allemaal werden opgevolgd.

Na deze domper ging IJsselmonde rustig door met voetballen. Met wat geluk kwam de gelijkmaker op het scorebord. Benjamin Baan schoot op goal, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Een meelopende verdediger kon de bal echter niet ontwijken en liep het leer in zijn eigen doel. Snel na de gelijkmaker knalde Michel van ’t Hof de 1-2 op het scorebord. Een corner kwam via de kluts voor zijn voeten waarop de spits de bal hard binnen schoot, 1-2. Even later had Van ’t Hof een penalty moeten krijgen, maar de zwaar onder de maat fluitende scheidsrechter zag niets in het duidelijke vasthouden bij de sterke spits.

In de tweede helft waren de bezoekers op zoek naar de 1-3. Nick van Duuren schoot de bal uit een scrimmage net naast de verkeerde kant van de paal. Schoonhoven kon er weinig tegenover zetten. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, maar nadat Jonathan Baan gewisseld moest worden gooide de thuisploeg er een schepje bovenop. Een vrije trap rolde voor het doel van Koolmees langs en werd door iedereen gemist, behalve door een speler van Schoonhoven. De simpele intikker betekende de 2-2.

Hierna werd IJsselmonde gefrustreerd en ging het meer praten tegen de scheidsrechter. Zo liet de leidsman onterecht doorspelen na een handsbal waarop IJsselmonde aan de noodrem moest trekken. De penalty was terecht, maar het doorspelen niet. Gelukkig voor de bezoekers wist Koolmees de strafschop fraai te keren.

De thuisploeg kon in de laatste fase van de wedstrijd de volle buit meenemen. Benjamin Baan maakte hands, maar de vrije bal werd op een compleet andere plaats genomen. Vervolgens knalde een middenvelder de bal vanaf een meter of 25 schitterend binnen. De scheidsrechter, die de gehele wedstrijd erg precies floot, had geen boodschap aan de terechte protesten van de bezoekers. Johan Kanters kreeg zelfs rood wegens aanhoudende protesten en even later mocht ook Jerson Rosa inrukken.

Zo verloor IJsselmonde haar hoofd en de punten. Erg onnodig en het praten is niet juist, maar de ploeg van trainer Van Leeuwen werd voor de tweede week op rij flink benadeeld door de scheidsrechter.

Leave a Reply