Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) wint gelijk opgaande wedstrijd van Perkouw

FC IJsselmonde heeft afgelopen zaterdag na een serie van drie nederlagen weer eens gewonnen. De manier waarop was niet best, maar de drie punten maakten alles goed. Chito Martina zorgde in de slotfase met een rake vrije trap voor grote opluchting bij de thuisploeg.

De eerste helft leek goed te beginnen voor de Varkenoorders. De bal ging rond en Perkouw kreeg de bal amper te pakken. Na enkele minuten kantelde dit spel al volledig. Overal kwam IJsselmonde te laat, overal kon Perkouw vogelvrij doen en laten wat het wilde. Het stond bij IJsselmonde volledig verkeerd.

Echt goed profiteerden de bezoekers niet van de geboden ruimte. In de eerste helft resulteerde het overwicht in slechts één goal. Na een snel genomen corner, waar de verdediging nog stond te slapen, kon de bal na een rebound achter Koolmees geschoten worden. Diezelfde Koolmees behoedde IJsselmonde iets later voor een grotere achterstand na een knappe redding op een kopbal van de boomlange spits.

De thuisploeg zette er vrijwel niets tegenover. Door het ontbreken van de zieke Michel van ’t Hof en door schorsingen had John van Leeuwen zijn team op enkele plaatsen moeten wijzigen. Dit leidde tot een hele onwennige ploeg en een halve kans voor Rick dos Santos. De middenvelder kreeg de bal na een voorzet op goal, maar het was een makkelijke prooi voor de doelman. Dat was het enige gevaar van de thuisploeg.

In de tweede helft tapten de gastheren uit een ander vaatje. Een goede combinatie zorgde ervoor dat Kevin Muanza de achterlijn kon halen. Mark van Zanten stapte over de voorzet van de sterke aanvaller heen waarop de geheel vrijstaande Benjamin Baan de gelijkmaker aan kon tekenen.

De wedstrijd leek te kantelen. Perkouw kreeg veel minder ruimte en de thuisploeg deed er een schepje bovenop. Nick van Duuren zag een schot geblokt worden en Rick dos Santos miste richting bij zijn inzet. De gasten kwamen er nog wel gevaarlijk uit. Een goede aanval leidde tot een rebound die hard via de onderkant van de lat uit het doel verdween. Daar ontsnapte FC IJsselmonde. Aan de andere kant raakte Baan na een schot van Dylan Delgado uit de rebound de paal.

De winnende treffer kwam er alsnog. De scheidsrechter gaf enkele malen na elkaar een vrije trap na een overtreding van Perkouw. Sommige beslissingen leken dubieus, maar niemand bij de thuisploeg die daar om maalde. De eerste vrije trappen werden niet in een doelpunt omgezet, tot Chito Martina zich achter de bal zette. Zijn perfect geplaatste bal verdween via de lat en de paal in het doel. Gelukkig voor de thuisploeg ging de bal duidelijk genoeg over de lijn.

In de laatste minuten verdedigden de roodblauwen met alles en iedereen om de belangrijke driepunten over de streep te trekken. Dat lukte en zo kon trainer John van Leeuwen iets opgeluchter naar het vrije weekend toekijken. ‘Nu kijken we weer minder naar beneden en meer naar boven, maar het niveau was vandaag niet best’, aldus de eerlijke trainer.

Leave a Reply