Single Blog Title

This is a single blog caption

Spijkerhard CION pakt gelukkig punt tegen FC IJsselmonde (za)

In een matig duel, waarin FC IJsselmonde het betere van het spel had, heeft CION in extremis een punt gepakt. In de 97e minuut verdween de bal via Mario Dierckx achter doelman Koolmees. Daar mocht de thuisploeg, die in de eindfase enkele schandalige overtredingen maakte, zeer tevreden mee zijn.

De wedstrijd zelf was niet veel bijzonders. FC IJsselmonde had in de eerste helft het iets betere van het spel. Dit leidde tot een klein overwicht en enkele goede kansen. CION kon er slechts enkele afstandsschoten en een paar gevaarlijke vrije trappen tegenover zetten. Nick van Duuren en Chito Martina kregen de beste kansen. Van Duuren schoot, terwijl de keeper uit het doel was, van buiten het strafschopgebied over en Martina produceerde na een mooie aanval een slap schot waar de doelman met veel moeite een antwoord op had. Aan de andere kant had Koolmees een goed antwoord op een gevaarlijke vrije trap. Ondanks de laagstaande zon redde de goalie bekwaam.

In de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren wel voor de bezoekers. Nick van Duuren kon vrij door op de doelman. Zijn geplaatste schot vloog echter over het doel. De thuisploeg kon wat meer opstomen. Tot grote kansen leidde het niet. De ploeg van trainer John van Leeuwen verdedigde bekwaam.

Het was Benjamin Baan die de ban brak. De aanvaller, die verder een anonieme wedstrijd speelde, rondde bekwaam binnenkant paal af na een goede kopbal van Michel van ’t Hof. De grensrechter stond tevergeefs te vlaggen. Scheidsrechter Fonseca keurde de goal terecht goed.

Na de achterstand ging CION alles of niets spelen. Daarbij werd ook steeds grover gespeeld. In de 85e minuut werd Jonathan Baan keihard met gestrekt been op het bovenbeen geraakt. De noppen lieten duidelijke sporen achter, maar Fonseca gaf slechts geel. In de blessuretijd liep het verder uit de hand. De defensie van IJsselmonde werkte alle lange ballen prima weg en daar was CION niet blij mee. Mario Dierckx werd hard geraakt nadat de verdediger de bal net had weggeschoten. Ook hier was de straf slechts geel. Even later kreeg Yuri Delgado aan de zijkant een trap van achter. Weer gaf Fonseca, die tot de 90e minuut prima floot, slechts geel.

In de 97e minuut van de lange blessuretijd viel de bal, gelukkig voor CION, precies achter de defensie van de bezoekers. Koolmees redde, maar de rebound ging via Dierckx over de doellijn. De vreugde bij de thuisploeg was logischerwijs groot en de wedstrijd was meteen na de late gelijkmaker afgelopen.

Zo liet FC IJsselmonde na om de wedstrijd na een voorsprong goed uit te spelen, maar dat CION de wedstrijd met elf man eindigde was een groot wonder. Twee of drie rode kaarten waren logisch geweest. Nu profiteerde de thuisploeg zelfs van de blessuretijd, terwijl CION zelf de overtredingen maakte. De ervaren Mark van Zanten, die niet in actie kwam, was dan ook duidelijk: ‘we geven het hier onnodig weg, maar we worden hier wel benadeeld. Doodzonde.’

Leave a Reply