Single Blog Title

This is a single blog caption

Gelukkig DVO ’32 pakt de punten tegen FC IJsselmonde (za)

DVO ’32 heeft afgelopen zaterdag de drie punten in eigen huis weten te houden. In een wedstrijd waarbij de thuisploeg regelmatig niet wist hoe het de bezoekers moest bestrijden, had DVO ’32 weliswaar het meeste balbezit, maar mocht het de handen dichtknijpen bij missers van Michel van ’t Hof en twee cadeautjes van de dramatisch leidende scheidsrechter Pieterman.

Het fysieke DVO startte fel en zette de bezoekers snel vast. Dat ging de eerste tien minuten voortreffelijk. Een bal op de lat was het gevolg, maar na de openingsfase kwamen de bezoekers steeds beter in het spel. Tot echte grote kansen leidde het niet, maar het zei genoeg dat de fysiek sterke Vlaardingers erg veel overtredingen nodig hadden bij het tegenhouden van FC IJsselmonde.

In de eerste helft maakte DVO ’32 nog eenmaal aanspraak op de openingstreffer. Een diepe bal leek een prooi voor doelman Koolmees, maar de spits was eerder bij de bal. Zijn inzet verdween echter net naast het doel van Koolmees. Aan de andere kant redde de doelman fantastisch op een mooie vrije trap van Mark van Zanten en liep een verdediger goed mee om een schot van Benjamin Baan van de lijn te halen.

In de tweede helft moesten de bezoekers direct op voorsprong komen. Een vrije trap van Yuri Delgado kwam bij Michel van ’t Hof terecht. De spits kon van dichtbij vrij inschieten, maar mikte recht op de doelman af. Na ongeveer twintig minuten besloot DVO ’32 iets verder door te schuiven om meer druk op de ploeg van trainer Van Leeuwen te zetten. Dat leidde via een lange bal tot een kans. Doelman Koolmees kwam uit, maar was net te laat. De bal verdween via de paal en de hand van Dylan Delgado niet in het doel. Hier mochten de bezoekers van geluk spreken dat de bal niet op de stip belandde.

Deze fout van scheidsrechter Pieterman werd even later goed gemaakt. De bal werd na een scrimmage door de back van DVO ‘32 overduidelijk met de hand meegenomen, waarop het voor de verdediger een koud kunstje was om de openingstreffer binnen te schieten. De Haagse scheidsrechter zag het echter om onduidelijke reden over het hoofd en keurde de goal goed.

Na de goal zocht FC IJsselmonde naar de gelijkmaker. Een goede actie van Nick van Duuren zette Michel van ‘t Hof praktisch voor een leeg doel. De bal stuitte in het dramatisch slechte strafschopgebied echter net op zodat de bal jammerlijk over het doel verdween.

Na een goede aanval tekende DVO ’32 de 2-0 aan. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, maar niet voordat scheidsrechter Pieterman nog eenmaal de hoofdrol opeiste. Een hard schot van de thuisploeg verdween via de onderkant lat en met effect over het doel van FC IJsselmonde. De bal was zeker 30 centimeter voor de doellijn, maar toch zag Pieterman er een geldig doelpunt in. Ook naar de grensrechter werd, zoals vrijwel de gehele middag, niet geluisterd. Onbegrijpelijk.

Zo won DVO ’32 een lastige wedstrijd en bleef IJsselmonde ietwat onnodig met lege handen achter. Voetballen blijft heel leuk, maar met scheidsrechters van dit droevige niveau is de lol voor beide ploegen een stuk minder.

Leave a Reply