Single Blog Title

This is a single blog caption

Dramatisch FC IJsselmonde (za) verliest van zwak YVV De Zwervers

In een vermakelijk, maar kwalitatief dramatisch duel won YVV De Zwervers op bezoek bij FC IJsselmonde. Het niveau was van beide kanten ondermaats. Na een 3-0 voorsprong wist de thuisploeg de zege niet over de streep te trekken. Goals vielen als rijpe appelen. Uiteindelijk waren de bezoekers de gelukkige met een 4-6 zege. Als beide ploegen zo blijven voetballen, wacht er voor beide ploegen een degradatiestrijd.

In de beginfase speelde FC IJsselmonde niet eens goed, maar kreeg het alle ruimte om te voetballen. Al snel werd Rick dos Santos vrijgespeeld. De middenvelder rondde de kans koel af en zette de 1-0 op het scorebord. Na een corner knikte Michel van ’t Hof de 2-0 binnen. De 3-0 kwam op naam van Benjamin Baan. Na slecht verdedigen tikte de spits simpel de 3-0 binnen.

Het leek een makkelijke middag te worden voor de ploeg van trainer Van Leeuwen, maar de thuisploeg gaf erg veel ruimte weg aan de bezoekers. Zo kwam de 3-1 simpel op het scorebord nadat een speler alle tijd had om de bal binnen te schieten. Vlak voor rust werd het zelfs 3-2. Een handsbal van De Zwervers werd niet bestraft en in de daaropvolgende aanval verdween de bal na een goede voorzet achter doelman Koolmees.

In de tweede helft moesten de gastheren wat recht zetten. Dat leek te lukken toen Benjamin Baan volledig vrij op goalie De Jel af ging. Het schot verdween jammerlijk over. Na deze misser kregen de bezoekers wederom alle tijd en ruimte om te voetballen. Een onterechte corner zorgde voor een rebound die knap ingeschoten werd. IJsselmonde leek aangeslagen. De 3-4 werd al snel binnengeschoten en na een mooie voorzet tekende YVV De Zwervers eveneens de 3-5 aan.

Benjamin Baan bracht de spanning terug met een volley. Daarop ging de thuisploeg één-op-één spelen. Het leverde vlak voor tijd een grote kans op de gelijkmaker op. De Jel redde bekwaam op de inzet. In de daaropvolgende aanval schoten de bezoekers de bevrijdende 4-6 binnen. De wedstrijd was gespeeld.

De vreugde bij YVV De Zwervers was logischerwijs groot na de allereerste zege. De teleurstelling bij FC IJsselmonde (za) was eveneens groot. De onnodige nederlaag had de thuisploeg aan zichzelf te danken. IJsselmonde bleek niet bij machte een ruime voorsprong te verdedigen. Het mag zich afvragen waar dit door komt. Op deze wijze verder spelen gaat weinig punten opleveren. De bezoekers mogen blij zijn met de terechte zege, maar kunnen eveneens niet bouwen op het vertoonde spel. Dat gaat eveneens veel punten kosten. De lamme won vandaag van de blinde.

Leave a Reply