Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde MO15-1 – CVV Zwervers MO15-1

Afgelopen zaterdag (8 december) is bovenstaande wedstrijd helaas gestaakt. Gezien de vele aandacht die de wedstrijd ten gevolge heeft gekregen, heeft het bestuur besloten een korte statement te plaatsen.

Ons is ten gehore gebracht dat al de gehele wedstrijd de trainer van CVV Zwervers, dhr. Groeneweg, de wedstrijdleiding, dhr. Milot, bestookte met commentaar. Toen de scheidsrechter in 2e helft, 5 minuten voor tijd bij een 1-2 stand, probeerde een opstootje te sussen, besloot deze trainer om verhaal te gaan halen bij de scheidsrechter en betrad het veld. Na een woordenwisseling, gaf dhr. Groeneweg een stoot op de borst van dhr. Milot, waarop deze direct besloot om de wedstrijd te staken. De scheidsrechter is er gelukkig zonder verdere verwondingen vanaf gekomen.

Helaas besloot hierna een omstander om voor eigen rechter te spelen en viel dhr. Groeneweg aan. De trainer was hierdoor eventjes niet bij bewustzijn en heeft, na een kleine rustperiode, zelfstandig het terrein kunnen verlaten. Wij betreuren de actie van de omstander, die bekend is bij FC IJsselmonde en wiens gegevens aan de autoriteiten zijn doorgegeven. FC IJsselmonde wacht dan ook het onderzoek met betrekking tot deze persoon door de politie af, alvorens zelf actie te ondernemen.

Als club betreuren wij tevens de éénzijdige berichtgeving vanuit de media en vooral het standpunt ingenomen door het bestuur van CVV Zwervers, welke de gewelddadige benadering van dhr. Groeneweg aan het adres van de scheidsrechter bagatelliseerde.

FC IJsselmonde heeft de normen & waarden hoog in het vaandel staan en heeft een zero tolerance beleid met betrekking tot het aanvallen van de, vaak vrijwillige, wedstrijdleiding en assistenten. Wij nemen bovenstaande gebeurtenissen dus uiterst serieus en zullen waar nodig de juiste maatregelen treffen.

Leave a Reply