Single Blog Title

This is a single blog caption

Stug FC IJsselmonde (za) pakt punt bij fysiek Leonidas

FC IJsselmonde pakte afgelopen zaterdag na de zeperd tegen YVV De Zwervers een goed punt op bezoek bij Leonidas. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar de bezoekers hadden in de laatste minuten zomaar de zege mee kunnen nemen. Een handsbal in het strafschopgebied van Leonidas werd door de scheidsrechter weggewuifd. Een laffe beslissing.

In de eerste helft verdedigde FC IJsselmonde een stuk beter dan een week eerder. Toch kwam Leonidas er enkele malen gevaarlijk doorheen. Bij één van die doorbraken werd zelfs keeper Koolmees uitgespeeld. Het was aan de goed meegelopen Rick dos Santos te danken dat de bal van de lijn gehaald werd. Leonidas kreeg nog enkele minder grote kansen, maar wist deze niet te benutten. Aan de andere zijde kwamen de bezoekers niet verder dan een vrije trap op de rand van de zestien en enkele gevaarlijke voorzetten. De rare keeper van Leonidas wist steeds goed in te grijpen.

In de tweede helft waren de kansen voor de thuisploeg minder groot dan in de eerste helft. De defensie van de Varkenoorders stond goed en gaf weinig weg. De beste kansen waren wel voor Leonidas. Michael Koolmees stond echter steeds op de goede plek. Dit tot frustratie van de thuisploeg. Die frustratie leidde tot enkele flinke schoppen van Leonidas. De scheidsrechter greep echter amper in, zodat het fysieke spel gewoon door kon gaan. Na ongeveer 70 minuten leidde dit tot een bikkelharde overtreding op Benjamin Baan. Een middenvelder van Leonidas zette zijn gestrekte been vol over de bal en op de enkel van de aanvaller. Het resultaat was een onbegrijpelijke gele kaart, waar rood de enige juiste beslissing was geweest.

In de slotfase kwamen de bezoekers er enkele malen gevaarlijk uit. Yuri Delgado kreeg na een rebound een kans. Zijn snoeiharde volley scheerde net langs de verkeerde kant van de paal. Leonidas probeerde de bevrijdende 1-0 wel te maken, maar strandde keer op keer op de defensie van IJsselmonde. Zelfs zeven minuten blessuretijd mochten niet baten.

In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Yuri Delgado een tweede rebound voor zijn voeten. Weer was een ziedende volley het resultaat. Als een volleerd volleyballer smashte een verdediger van Leonidas de bal weg. Iedereen, behalve de scheidsrechter, zag een zuivere handsbal. In plaats van een strafschop werd het een corner. De corner leidde tot niets en vlak na dit moment floot de scheidsrechter voor de laatste maal.

Zo nam IJsselmonde een punt mee bij Leonidas. De thuisploeg had de betere kansen. De bezoekers hadden gevochten voor het punt en waren er blij mee. Het had echter evengoed een geniepige zege kunnen zijn. Trainer Van Leeuwen was duidelijk: ‘de teamspirit was terug. Er werd voor elkaar gevochten. Zoals vaker dit seizoen zat het niet mee, maar we hebben er ditmaal wel een punt aan over gehouden.’

Leave a Reply