Single Blog Title

This is a single blog caption

SV Charlois (za) wint eenvoudig van FC IJsselmonde (za)

Koploper Charlois boekte afgelopen zaterdag een verdiende zege bij FC IJsselmonde. De bezoekers misten enkele flinke kansen, maar scoorden weer met afstandsschoten en een rare vrije trap. De thuisploeg kon er twee goals en enkele missers tegenover zetten, maar het krachtsverschil was te groot.

In de beginfase zette de ploeg van trainer Van Leeuwen meteen aan. Dat resulteerde al snel in enkele corners, maar Charlois liet zich niet van de wijs brengen. Met rustig voetbal werd de aanval gezochten gevonden. De defensie van IJsselmonde wist enkele hachelijke momenten op het laatste nippertjes onschadelijk te maken. Het was echter uitstel van executie. Na een corner werd de bal met een geplaatst schot in het doel gewerkt, 0-1.

In de eerste helft had de thuisploeg ook enkele goede kansen. Johan Kanters kopte uit een corner millimeters naast en Benjamin Baan produceerde na een goede steekbal van Van Duuren een te slap schot om het de doelman moeilijk te maken.

In de tweede helft namen de bezoekers al snel een ruimere voorsprong. Een vrije trap dwarrelde traag het strafschopgebied in waar eigenlijk niemand op de bal reageerde. Via een stuit landde het leer achter doelman Koolmees. Na vergeefs protest wegens een vermeende indirecte vrije trap moest IJsselmonde met een 0-2 achterstand aftrappen.

De 0-3 was schitterend. Een speler van Charlois kon vogelvrij inschieten en ramde de bal in de verre kruising. Een mooie goal, maar IJsselmonde legde geen strobreed in de weg. Na de 0-3 verslapten de bezoekers. IJsselmonde kwam er enkele malen gevaarlijk doorheen. Zo miste Michel van ’t Hof een fraaie kans na een goede actie van Kevin Muanza. De scheidsrechter weigerde een penalty te geven na een flinke duw in de rug van Van ’t Hof, maar even later werd diezelfde Van ’t Hof door de doelman getorpedeerd. Nu moest de scheidsrechter wel naar de stip wijzen. Rick dos Santos schoot de bal via de handen van de keeper binnen.

Charlois nam in de slotfase wederom afstand. Een invaller slalomde langs enkele verdedigers van IJsselmonde en kon simpel afwerken. In de slotfase deed ook Kevin Muanza nog een duit in het zakje. Na een slimme actie ramde de aanvaller de bal hard in de verre kruising. Eveneens een fraaie goal.

Zo verloor IJsselmonde van de koploper. Geen schande, maar de Varkenoorders zullen in de tweede seizoenshelft uit een ander vaatje moeten tappen om degradatie te voorkomen. Na de goede competitiestart zakte de ploeg van trainer Van Leeuwen enkele malen ver weg. Nu is het zaak om in de winterstop te herstellen van alle pijntjes, zodat er in januari weer een fitter FC IJsselmonde staat. Charlois moet in staat zijn om met dit voetballende vermogen de titel te pakken. Het gaf echter ook flinke kansen weg.

Leave a Reply