Single Blog Title

This is a single blog caption

Zwak FC IJsselmonde (za) pakt punt tegen negental Zwarte Pijl

In een wedstrijd van droevig niveau wist FC IJsselmonde afgelopen zaterdag niet verder te komen dan een gelijkspel tegen een gedecimeerd Zwarte Pijl. In de eerste helft kregen de bezoekers twee rode kaarten. Johan Kanters kon de stand in de tweede helft nog gelijk trekken, maar grote kansen op de overwinning wist IJsselmonde niet te creëren.

In de beginfase had Zwarte Pijl het betere van het spel. Met enkele goede crossballen werd de aanval gezocht en dat leidde na een minuut of tien tot de openingsgoal. Na foute communicatie in de defensie van de thuisploeg konden de bezoekers in de rebound toeslaan, 0-1.

Na de tegengoal kwam de thuisploeg er wat vaker uit. Benjamin Baan kwam een teen te kort om een scherpe voorzet van Adilson Fernandes binnen te glijden. Ook Johan Kanters kreeg een goede kopkans, maar raakte de bal niet goed.

Zwarte Pijl kwam na een halfuur spelen met tien man te staan. Een speler van de gasten kreeg een twijfelachtige tweede gele kaart. Na een hoop gepraat vertrok de speler uiteindelijk toch van het veld. Vlak voor rust kwam Zwarte Pijl zelfs met 9 man te staan. Baan werd diep gestuurd en de laatste man moest aan de noodrem trekken.

Na rust wilde FC IJsselmonde via de zijkanten de aanval zoeken. Dit werd echter niet goed nageleefd, zodat het voor de ploeg van Ferry Seton relatief makkelijk was om op de been te blijven. De defensie werd dichtgetimmerd en in de spits werd een snelle man geposteerd. Zo konden de bezoekers zelfs nog enkele malen gevaarlijk worden.

De thuisploeg kreeg wel enkele goede kansen. Michel van ’t Hof had, na een goede actie van Yuri Delgado, de gelijkmaker op zijn schoen. Helaas miste de spits de uitgelezen mogelijkheid. De 1-1 viel uiteindelijk uit een corner. Johan Kanters kopte de vrije trap in de verre hoek raak.

De thuisploeg probeerde de aanval wel te zoeken, maar deed dit zonder overleg en vertrouwen. Er was weinig lijn in het spel te ontdekken. Mede daardoor kwam de ploeg van John van Leeuwen niet verder dan enkele gevaarlijke afstandsschoten.

Zwarte Pijl dacht enkele malen gevaarlijk te worden en kwam zelfs nog tot scoren. De goal werd echter afgefloten wegens vermeend buitenspel. Dit werd logischerwijs betwist door de bezoekers. Zwarte Pijl mocht de eigen grensrechter eveneens enkele malen bedanken. Diverse gevaarlijke aanvallen werden onterecht afgevlagd. Zo kwam IJsselmonde niet verder dan een zwakke vertoning en een gelijkspel. Daar schieten de Varkenoorders weinig mee op, maar het is in ieder geval beter dan niets.

Leave a Reply