Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) wint na lange onderbreking van CION

Afgelopen zaterdag won FC IJsselmonde (za) na een goede wedstrijd met 4-2 van directe concurrent CION. In de rust bleek de scheidsrechter niet verder te kunnen fluiten. Na een oponthoud van ruim een uur konden beide ploegen gelukkig verder spelen. Rond kwart over 5 stapte de ploeg van John van Leeuwen als winnaar van het veld.

In de beginfase was de thuisploeg feller dan CION. De duels op het middenveld werden gewonnen, waardoor de aanvallers regelmatig aan het werk gezet werden. De 1-0 viel niet uit een mooi uitgespeelde aanval, maar na een lange bal van Mark van Zanten. De doelman van CION poogde de lange bal te verwerken en botste hierbij op een van zijn eigen verdedigers. Het leer belandde panklaar voor de voeten van Nick van Duuren die de 1-0 binnenschoot.

Na de goal kwamen de bezoekers iets vaker aan voetballen toe. Een gevaarlijke scrimmage voor de neus van doelman Koolmees werd echter niet omgezet in de gelijkmaker. Snel na deze kans stond de 2-0 op het scorebord. Kevin Muanza schoot, de doelman moest een rebound toestaan en Michel van ’t Hof had de bal voor het intikken. Op dat moment werd de sterke spits achterover getrokken. De penalty was terecht en werd soepel benut door Rick dos Santos.

Even later kreeg ook CION een terechte penalty. IJsselmonde vergat de bal goed weg te werken, waarop Mark van Zanten iets te laat was met een sliding. Deze penalty werd eveneens keurig binnengeschoten, 2-1. Met deze goal was de koek de eerste helft nog niet op. Vlak voor rust krulde Dylan Delgado een vrije trap op prachtige wijze over de muur en in het doel. Zo stond de marge weer op twee.

In de rust bleek de scheidsrechter van dienst dusdanig geblesseerd dat hij de wedstrijd niet kon vervolgen. Hierop werd in allerijl een vervanger geregeld, die rond de klok van kwart over 4 aanwezig was. Na een korte warming-up konden beide ploegen weer van start.

CION nam in de tweede helft meer risico en schoof een extra speler naar voren. Dit leidde tot meer druk, maar niet tot grote kansen. Tot de tachtigste minuut wist de thuisploeg de deur dicht te houden. Aan de andere kant moesten de bezoekers ruimte weggeven. Benjamin Baan kreeg twee goede kansen op de rustgevende 4-1, maar kreeg de bal beide malen niet achter de snel uitkomende doelman.

Vlak voor tijd brachten de gasten de spanning terug. Iets eerder werd in één actie tweemaal de paal geraakt, maar nu kwam de aansluitingstreffer wel op het scoreformulier. Na matig uitverdedigen van IJsselmonde kon een speler van CION vrij inschieten. De bal verdween in de verre hoek, 3-2.

Het leken zware minuten te worden, tot Michel van ’t Hof tijdens een counter aan de bal kwam. De spits ramde de bal onhoudbaar in de kruising.

De 4-2 was de beslissing. Niet veel later was de wedstrijd ten einde. IJsselmonde toonde eindelijk weer aan een team te kunnen vormen. Dat is noodzakelijk om de punten te pakken.

Leave a Reply