Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) wint ruim bij Excelsior

FC IJsselmonde heeft de zege van vorige week tegen CION een goed vervolg gegeven. Met bij vlagen verzorgd spel werd hekkensluiter Excelsior op een 1-5 nederlaag getrakteerd. De wind maakte het voetbal niet gemakkelijk, maar IJsselmonde ging het beste met de omstandigheden om.

In de beginfase schoten de bezoekers uit de startblokken. Benjamin Baan kreeg snel twee goede kansen. Het eerste schot van de aanvaller verdween naast, maar zijn tweede kans was wel raak. Na goed doorspelen van Van ’t Hof omspeelde Baan de doelman en schoot vanuit een moeilijke hoek raak.

Excelsior had in de eerste helft wind mee. Dat maakte het iets makkelijker voetballen en de thuisploeg kwam er enkele malen gevaarlijk doorheen. Het ontbrak Excelsior echter aan de goede eindpass om echt gevaarlijk te worden.

In de tweede helft besliste de ploeg van trainer Van Leeuwen de wedstrijd snel. Allereerst benutte Rick dos Santos een strafschop nadat Michel van ’t Hof in kansrijke positie gevloerd werd. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten. Snel hierna scoorde IJsselmonde opnieuw uit een standaardsituatie. Jonathan Baan mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn lage inzet verdween hard achter de doelman, 0-3.

De bezoekers verslapten niet. IJsselmonde zette op het middenveld goed druk en veroverde zo vele ballen. Hierdoor kon de aanval vaak in stelling worden gebracht. De prima spelende Kevin Muanza tilde de score naar 0-4. Met een goede schijnbeweging speelde de buitenspeler de bal naar zijn linkerbeen. Het schot dat volgde was hard en doeltreffend.

Na de 0-4 zakten de gasten wel wat weg. Excelsior, met een handige jonge buitenspeler als invaller, kwam opzetten. Het leidde tot enkele schoten en eveneens tot een eretreffer. Een vrije trap vloog mooi over doelman Koolmees heen, 1-4. Verder dan de 1-4 kwamen de gastheren niet.

In de slotfase liep FC IJsselmonde verder uit. Na een verre inworp, die met behulp van de wind over de defensie zeilde, zette Benjamin Baan Michel van ’t Hof alleen voor de doelman. De spits raakte eerst de lat, maar kon in de rebound rustig binnenkoppen.

Na de 1-5 werd er niet meer gescoord. Zo haalden de Varkenoorders drie belangrijke punten binnen. Wederom ging dit gepaard met een goede wedstrijdinstelling. Dit blijft een belangrijke voorwaarde om de punten binnen te halen. Trainer John van Leeuwen was dan ook content met de zege: “goed gespeeld, goede zege, belangrijke punten”, waren de wijze woorden van de winnende coach.

Leave a Reply