Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) verspeelt in blessuretijd zege tegen fysiek Lekkerkerk

In een matige wedstrijd liet FC IJsselmonde (za) in de slotfase dure punten liggen tegen het stugge Lekkerkerk. De puntendeling was zuur. Hoewel IJsselmonde, zonder de geblesseerde Adilson Fernandes en Benjamin Baan, niet goed speelde, gaf het weinig weg aan de bezoekers.

Lekkerkerk schoot goed uit de startblokken. In de beginfase waren de meeste tweede ballen voor de bezoekers. Het fysieke spel werd beloond met een snelle voorsprong. Een voorzet belandde bij de tweede paal. De daaropvolgende inzet verdween via Mario Dierckx zeer gelukkig achter doelman Koolmees.

Na de tegengoal kwam IJsselmonde beter in het spel. Er werden meer duels gewonnen en de goal van Lekkerkerk werd vaker onder vuur genomen. Nick van Duuren schoot een bal uit kansrijke positie net naast, maar maakte halverwege de eerste helft wel de gelijkmaker. Van Duuren nam een diepe bal goed mee en werkte de bal kundig in de verre hoek, 1-1.

De duels waren soms pittig. Scheidsrechter Lindhout liet veel toe. Dat pakte niet altijd in het voordeel van de thuisploeg uit. Zo werd Michel van ’t Hof constant geduwd en schopte de doelman van Lekkerkerk de spits finaal doormidden. Hier had Lindhout moeten ingrijpen.

In de tweede helft werd het spel niet veel beter. Lekkerkerk leek langzaam het geloof in een doelpunt te verliezen en zakte ver in. De thuisploeg kwam moeizaam aan aanvallen toe, maar als het lukte, waren de aanval fraai. Zo kwam een aanval over vele schijven bij Rick dos Santos terecht. Zijn schot verdween helaas naast het doel. Even later leverde een mooie aanval wel een goal op. Chito Martina werd goed vrijgespeeld en gaf een puntgave voorzet op Van ’t Hof. De spits zette IJsselmonde op 2-1.

Na de 2-1 leek de thuisploeg door te drukken. Enkele malen kwamen Kevin Muanza en Yuri Delgado gevaarlijk door. De kansen werden echter niet verzilverd. Daarnaast werden vele gevaarlijke aanvallen in de kiem gesmoord door de veelvuldig dubieus vlaggende grensrechter van de uitploeg. Het is begrijpelijk, maar sportief was het niet.

In de slotfase leek IJsselmonde weg te zakken en rook Lekkerkerk een kans op de gelijkmaker. De defensie van de thuisploeg verweerde zich echter kranig en kwam niet in de problemen. Soms kwam de thuisploeg er juist goed uit via een counter. Bij een counter in blessuretijd gaf Lindhout foutief voordeel en bestrafte de scheidsrechter even later een vermeende overtreding van IJsselmonde. De ingestudeerde vrije trap werd vanaf de achterlijn terug gekopt en vervolgens ingekopt. De gelijkmaker was fraai en onhoudbaar.

Zo verspeelde de ploeg van trainer Van Leeuwen twee hele dure punten. Het was onnodig. De emotie richtte zich na afloop in eerste instantie op de scheidsrechter. Het was begrijpelijk, maar daar kreeg de thuisploeg de drie punten niet mee terug. IJsselmonde had de wedstrijd zelf eerder moeten beslissen, maar daar was het spel vandaag niet goed genoeg voor.

Leave a Reply