Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) pakt verdiende zege bij Perkouw

FC IJsselmonde heeft afgelopen zaterdag een verdiende zege op Perkouw geboekt. In de eerste helft creëerde de ploeg van trainer Van Leeuwen enkele opgelegde mogelijkheden. Nick van Duuren benutte één van die mogelijkheden. In de tweede helft liepen de bezoekers, waar de gebroeders Baan en Adilson Fernandes ontbraken, uit naar een 0-3 zege.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet IJsselmonde zien voor de winst te voetballen. Perkouw werd vastgezet en veel duels op het middenveld werden gewonnen. Dat leverde al snel een goede kans op voor Michel van ’t Hof. De sterk spelende spits lepelde de bal echter over. De openingstreffer viel even later alsnog. Van ’t Hof legde fraai klaar op Nick van Duuren. De middenvelder schoot de bal beheerst tegen de touwen.

Voor rust kregen de bezoekers nog enkele goede kansen. Kevin Muanza schoot hard naast, terwijl een andere kans het doel van Perkouw op een haar na miste. De aanvoerder van de thuisploeg probeerde zijn ploeg aan de praat te krijgen. Dat leverde soms wat gezeur op, maar voor een ommekeer in de wedstrijd zorgde het niet. Perkouw kreeg in de eerste helft één goede kans. Een fraaie kopbal werd vakkundig gekeerd door Michael Koolmees.   

In de tweede helft zette de thuisploeg aan. IJsselmonde moest terug en kwam even niet aan voetballen toe. Alle pogingen van Perkouw werden echter vakkundig onschadelijk gemaakt. Koolmees moest eenmaal gestrekt bij een mooi schot. IJsselmonde kwam langzaam terug in het spel. De bal werd vaker vast gehouden en de aanval werd weer gezocht. Nadat de gasten een reeks corners hadden gekregen, viel een nieuwe corner precies goed voor Kevin Muanza. De spits kopte de bal keurig achter de doelman, 0-2.

Langzaam leek het geloof bij Perkouw weg te sijpelen. De fysiek sterke thuisploeg probeerde door de lucht de aansluitingstreffer te maken. Veelal kwam de defensie van IJsselmonde als winnaar uit de strijd. Als de bal wel richting goal ging, trad Michael Koolmees handelend op.

Zo naderde langzaam de slotfase van de wedstrijd. De thuisploeg ging vol op de aanval spelen, waardoor IJsselmonde veel ruimte kreeg om verder uit te lopen. Nick van Duuren profiteerde in de slotfase van de geboden ruimte. Van Duuren nam een afvallende bal goed mee en ramde het leer meedogenloos in de korte kruising.

In de blessuretijd kreeg Kevin Muanza nog een goede kans, maar het bleef bij 0-3. Een prima uitslag voor de mannen van John van Leeuwen. De trainer was logischerwijs blij. ‘Dit zijn hele belangrijke punten. Heerlijk dit’, was het korte, maar bondige commentaar van Van Leeuwen, terwijl de spelers van IJsselmonde met een biertje de zon opzochten.

Leave a Reply