Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) boekt knappe zege op bezoek bij VVOR

FC IJsselmonde (za) heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan met een zege op nummer twee VVOR. De eerste helft ging gelijk op. In de tweede helft namen de bezoekers het heft in handen. Na twee goede en snelle goals werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven.

In de beginfase was het aftasten. Door het slechte veld en de harde wind was het lastig om goed voetbal op de mat te leggen. Veel aanvallen werden daardoor in de kiem gesmoord. VVOR kwam er soms gevaarlijk uit. De thuisploeg kreeg vele corners, maar veel corners werden, mede door de wind, bij de eerste paal weggewerkt. Twee keer moest doelman Koolmees handelend optreden.

De gasten kregen eveneens enkele mogelijkheden. Na een lange trap van achteruit kon Kevin Muanza zijn voet niet genoeg achter de bal krijgen. De bal verdween in het zijnet. Enkele afstandsschoten van Mark van Zanten en Nick van Duuren hadden eveneens geen succes.

Vlak voor rust kreeg VVOR de kans om op voorsprong te komen. Johan Kanters maakte een onhandige overtreding in het strafschopgebied. De terechte penalty werd genomen door aanvoerder De Bruin. Zijn inzet werd echter gekeerd door Michael Koolmees.

In de tweede helft begon IJsselmonde goed. Kevin Muanza, die sterk aan de bal was, kapte na een goede actie naar binnen en schoot hard en zuiver in de korte hoek. Na de goal bleven de bezoekers het betere van het spel hebben. Michel van ’t Hof kon na een goede aanval en een glijpartij van een verdediger van VVOR door op de doelman. De sterke spits rondde koelbloedig af, 0-2.

VVOR probeerde de achterstand om te draaien. Het bleef echter lastig voetballen door de zware weeromstandigheden. IJsselmonde verdedigde sterk, waardoor de thuisploeg amper tot goede kansen kwam. Aan de andere kant gaven de gastheren ruimte weg. Dit leidde tot een mooie aanval van IJsselmonde waarbij Chito Martina na een pass van Kevin Muanza alleen voor de doelman verscheen. De keeper van de thuisploeg redde fraai op de inzet van de bedrijvige middenvelder.

Na 94 minuten floot de scheidsrechter van dienst voor het einde van de wedstrijd. De ploeg van trainer John van Leeuwen behaalde zo een belangrijke en knappe zege. De trainer was dan ook blij met het resultaat: ‘deze is lekker. Andere ploegen onder ons halen ook punten, dus de drie punten bleken vandaag erg belangrijk’.

Leave a Reply