Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) verliest terecht van feller Schoonhoven

Na een goede reeks verloor FC IJsselmonde afgelopen zaterdag van het feller en beter spelende Schoonhoven. De harde wind maakte goed voetbal lastig, maar de bezoekers gingen het beste met de omstandigheden om. Daar kreeg het ook alle gelegenheid toe van IJsselmonde. De thuisploeg zakte afgelopen zaterdag flink door de ondergrens.

In de beginfase was het even aftasten, maar al snel bleek dat Schoonhoven vrijwel alle duels en ballen op het middenveld veroverde. Dat leidde niet tot grote mogelijkheden, omdat de aanval van de gasten zeer slordig met de bal omsprong. IJsselmonde wist die eerste helft eveneens weinig te creëren. Alleen Kevin Muanza kreeg een schotkans. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman van de bezoekers.

In de tweede helft werd het spel niet veel beter. Schoonhoven bleef feller, maar speelde mede door de stugge defensie van IJsselmonde weinig klaar. Toch bleven de bezoekers in het begin van de tweede helft wat dreigender. Dat zorgde halverwege de tweede helft voor een terechte voorsprong voor de bezoekers. Na al een goede kans gemist te hebben, werd een voorzet een keer niet door de wind meegenomen. De bal werd vervolgens schitterend achter doelman Koolmees geschoten.

Nu moest IJsselmonde wel komen. Met de ingevallen Benjamin Baan in de ploeg werd de aanval gezocht. De bezoekers kwamen een stuk minder aan voetballen toe en zagen IJsselmonde bijna langszij komen. Jonathan Baan schoot op prachtige wijze op doel. De goalie van Schoonhoven redde op miraculeuze wijze. Even later was het Benjamin Baan die de gelijkmaker op zijn schoen had. De spits schoot de vrije schotkans op de paal.  

Schoonhoven wankelde, maar had deze middag het geluk aan haar zijde. Een scrimmage rolde voor de voeten van Baan die de bal voor een leeg doel voor het intikken had. Een verdediger van de bezoekers dacht hier anders over en tikte de bak met zijn hand voor de voeten van de aanvaller weg. De scheidsrechter van dienst zag echter geen penalty in de overduidelijke handsbal.

Omdat IJsselmonde de gelijkmaker probeerde te forceren, viel er ruimte aan de andere zijde. Na een afgeslagen bal profiteerde Schoonhoven van deze geboden ruimte. Al dan niet in buitenspelpositie tekenden de gasten de 0-2 aan. Met deze goal was de wedstrijd wel gespeeld. Zodoende boekte Schoonhoven een terechte zege.

John van Leeuwen baalde van zijn ploeg: “als je zo speelt heb je weinig recht van spreken”. Daar was weinig van gelogen, maar zelfs met dit zwakke spel had IJsselmonde gelijk moeten spelen tegen Schoonhoven. Het was echter zo’n dag waarop ook de gelijkmaker niet wilde vallen.