Single Blog Title

This is a single blog caption

Zwarte Pijl en FC IJsselmonde (za) delen de punten na grimmig duel

Na de zeperd van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Schoonhoven moest FC IJsselmonde ditmaal tegen Zwarte Pijl. Tijdens de eerste wedstrijd tussen beide teams stond Zwarte Pijl al bij de rust met negen man. Ook vandaag eindigde Zwarte Pijl het harde duel met negen man. FC IJsselmonde haalde met tien spelers het eindsignaal. De eindstand van 1-1 was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De eerste helft was voor de bezoekers van Varkenoord. Nick van Duuren kreeg na een goede aanval een grote kans om de score te openen. Zijn harde inzet vloog centimeters over de kruising. IJsselmonde bleef de betere van het spel hebben en na een lange bal van doelman Koolmees tikte Kevin Muanza de bal subtiel over de uitgelopen doelman heen, 0-1. Na de goal had Benjamin Baan nog een goede kans op de 0-2.

Zwarte Pijl kwam gaandeweg de eerste helft beter in haar spel. De ploeg, die erg sterk is in de omschakeling, zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Verder blonk de thuisploeg vooral uit in het maken van overtredingen. Bij vrijwel iedere lange bal werd Michel van ’t Hof in zijn rug gelopen en Benjamin Baan vastgehouden. De scheidsrechter gaf de gehele wedstrijd ruim 25 (!) vrije schoppen mee aan het tweetal, maar kaarten bleven gek genoeg achterwege. Michel van ’t Hof werd eveneens met gestrekt been van achteren geraakt. Zwarte Pijl mocht van geluk spreken dat het met 11 man de rust haalde.

In de tweede helft kantelde het spelbeeld. De thuisploeg nam het heft in handen en kreeg meer grip op de wedstrijd. Dat leidde tot enkele goede kansen voor Zwarte Pijl. Enkele inzetten waren prooi voor doelman Koolmees, maar de goalie had geen antwoord op een trage bal richting de tweede paal. De bal rolde via de paal terug het veld in, waarop Zwarte Pijl simpel de gelijkmaker binnenschoot.

Na de gelijkmaker kwam IJsselmonde nog moeizamer aan voetballen toe. Slechts eenmaal kon Baan door op de keeper. De spits nam de bal verkeerd mee, waardoor de goede kans slechts leidde tot een rollertje op de voeten van de doelman.

Zwarte Pijl bleef aanvallen en dacht op een 2-1 voorsprong te komen. Ook deze goal werd afgefloten vanwege vermeend buitenspel. De frustratie bij de thuisploeg liep hierna op. Dat leidde tot nog meer schoppen en overtredingen. Nick van Duuren werd nagetrapt, maar wederom bleef dit zonder gevolgen. Nadat een speler van Zwarte Pijl aan de zijlijn een schop kreeg sloeg de vlam in de pan. Een opstootje leidde tot drie terechte rode kaarten. Twee aan de kant van Zwarte Pijl en één aan de kant van IJsselmonde.

In de laatste minuut miste Zwarte Pijl nog een enorme kans op de winnende treffer, waarop de scheidsrechter van dienst voor het einde van de wedstrijd floot. Achteraf gezien was het punt terecht. De eerste helft was voor IJsselmonde, de tweede helft voor Zwarte Pijl. De thuisploeg had in de tweede helft de betere kansen, maar had de wedstrijd ook met zeven man kunnen eindigen. FC IJsselmonde was blij dat het heelhuids terug naar Varkenoord vertrok.