Single Blog Title

This is a single blog caption

sv Charlois (za) heeft geen kind aan FC IJsselmonde (za)

Koploper Charlois had een makkelijke middag tegen het gehavende IJsselmonde. Binnen drie minuten stond de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. In de resterende tijd van de eerste helft deed IJsselmonde het prima, maar in de tweede helft kon Charlois de score makkelijk uitbreiden.

Direct na de aftrap verloor Mark van Zanten de bal aan een aanstormende speler van de thuisploeg. Charlois bereikte de achterlijn en de daaropvolgende voorzet werd volledig verkeerd geraakt. Daardoor zeilde de bal precies in de verre hoek achter doelman Koolmees, een droomstart. Na drie minuten legden de gastheren een fraaie aanval op de mat. Een diepe bal werd keurig teruggelegd en prima afgemaakt.

Na de 2-0 achterstand herpakte het gemankeerde IJsselmonde zich. John van Leeuwen had door afwezigheid van Mario Dierckx, Johan Kanters en Jonathan Baan flink moeten puzzelen. Desondanks lieten de bezoekers het hoofd niet hangen. Charlois bakte er na de snelle voorsprong niet veel meer van. Er werden ruimtes weggegeven en de snelle aanvallen van de eerste minuten waren nog maar spaarzaam te zien.

IJsselmonde wist enkele malen gevaarlijk te worden. Eerst kreeg Benjamin Baan de bal in het strafschopgebied. De gelegenheidsmiddenvelder werd neergelegd, maar de laf fluitende scheidsrechter gaf geen strafschop. Vlak na dit penaltymoment maakte Ronnie Nouwen duidelijk hands in de zestien. Nick van Duuren wilde de bal meenemen, maar de aanvoerder van Charlois sloeg de bal voor zijn voeten weg. De leidsman stond er met zijn neus bovenop, maar durfde wederom geen strafschop te geven. Een schandalige beslissing.

In de tweede helft moest IJsselmonde verder zonder de niet geheel fitte Nick van Duuren. De niet geheel fitte ploeg van Varkenoord kon daarna Charlois niet meer tegenhouden. De koploper ging weer beter spelen en tekende, na een prima aanval, voor de 3-0 voorsprong.

Halverwege de tweede helft kwam op dubieuze manier de 4-0 tot stand. Charlois kreeg tijdens een aanval de bal tegen een hand, waarop de bal simpel binnengeschoten kon worden. De scheidsrechter keurde de goal tot frustratie van de gasten goed.

IJsselmonde wist slechts enkele keren gevaarlijk te worden. De ingevallen Dylan Delgado zag een afstandsschot gekeerd worden en Jean Trindade kon na een goede aanval zijn schot geen precisie meegeven.

In de slotfase, toen alles allang gespeeld was, liep de thuisploeg uit naar 6-0. Tweemaal sneed de ploeg simpel door de defensie van IJsselmonde. De 5-0 was een carambole, maar de 6-0 werd keurig achter goalie Koolmees geschoten.

De terechte zege helpt Charlois weer wat dichterbij de titel. IJsselmonde zal in de laatste wedstrijden nog wel wat punten moeten sprokkelen. Dat was tegen Charlois natuurlijk geen simpele opgave, maar de snelle achterstand en het uitblijven van de aansluitingstreffer maakte het er niet makkelijker op.