Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) verliest belangrijk duel tegen Leonidas

In een vervelend en kwalitatief armzalig duel verloor FC IJsselmonde op eigen terrein dure punten. Leonidas ging verdiend met de punten terug naar huis. IJsselmonde zal de scherven bij elkaar moeten vegen om de nacompetitie te ontlopen.

In de beginfase stond de thuisploeg verkeerd. Daardoor kon het fysieke Leonidas constant de vrije man vinden en rustig voetballen. Succesvol was dat niet, want beide teams bakten er bar weinig van. Als er al een gevaarlijk moment ontstond, grepen beide grensrechters in.

In het tweede deel van de eerste helft kwam IJsselmonde beter in haar spel. Leonidas werd onder druk gezet en daar wisten de gasten weinig raad mee. Dit leidde tot een grote kans van Michel van ’t Hof. De spits kon een goede voorzet van Adilson Fernandes binnenschieten, maar werd teveel gehinderd door de defensie. Zijn inzet verdween naast.

Vlak voor rust had Kevin Muanza een prachtige rush in huis. Hij passeerde vijf man en werd in het strafschopgebied gehaakt. De uit zijn rug komende Dylan Delgado schoot de bal vervolgens in het doel, maar er was reeds gefloten. Waar iedereen een penalty verwachtte, floot de scheidsrechter doodleuk voor buitenspel. Leonidas kwam goed weg.

In de tweede helft kreeg Leonidas de voorsprong in de schoot geworpen. Dylan Delgado speelde te kort terug op Koolmees. De rappe aanvallers van Leonidas wisten dit cadeautje simpel uit te pakken, 0-1. Na de 0-1 moest IJsselmonde komen. Een nederlaag was geen optie. Dat leverde ruimte op voor de gasten en al snel profiteerde Leonidas. De spits kapte zich fraai vrij en liet goalie Koolmees kansloos, 0-2.

Na de 0-2 probeerde IJsselmonde iets te forceren. Benjamin Baan draaide goed de zestien in en werd, zoals wel vaker deze middag, vastgehouden. De scheidsrechter zag het als een vrijwillige valpartij en weigerde een strafschop te geven. De grensrechter van Leonidas toonde zich hierna van zijn onsportiefste kant door cynisch te applaudisseren voor Baan. Tekenend voor deze onsportieve middag.

De thuisploeg probeerde het wel, maar kwam er bij het fysieke Leonidas niet vaak doorheen. Nog éénmaal kreeg Jean Trindade de kans op de aansluitingstreffer. Zijn schot vloog echter de ballenvanger in.

In de slotfase tekende Leonidas voor de mooiste goal van de middag. Een afstandsschot vloog schitterend in de kruising. Het bleef verder, mede door een gemiste strafschop van Adilson Fernandes, bij 0-3 en iets voor half vijf floot de scheidsrechter voor het einde van deze voor FC IJsselmonde teleurstellende middag. John van Leeuwen was uiteraard niet blij met het vertoonde spel: ‘Dit leek nergens op. We moeten wel willen winnen’.