Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) verliest onnodig op bezoek bij YVV de Zwervers

In een belangrijk duel heeft FC IJsselmonde (za) dure punten laten liggen tegen buurman IJVV de Zwervers. De bezoekers hadden de eerste helft het beste van het spel en kregen de beste kansen, maar de aloude voetbalwet trad in werking: als je ze zelf niet maakt, vallen ze aan de andere kant.

Het viel voor de thuisploeg deze zaterdag precies goed. In de eerste helft kregen Michel van ’t Hof en Benjamin Baan beiden een goede kans om de score te openen. Beide spitsen waren niet scherp. Aan de andere kant legde de thuisploeg vlak voor rust een mooie aanval op het bloedhete en stroeve kunstgrasveld, 1-0. Voor rust had De Zwervers met tien man moeten staan. Direct na een eerste gele kaart maakte een speler van de gastheren een identieke overtreding op Mark van Zanten. Ditmaal durfde de scheidsrechter de tweede gele kaart om onbegrijpelijke redenen niet te trekken. Het had de wedstrijd een heel ander verloop gegeven.

Vlak na rust kreeg Benjamin Baan een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Vogelvrij voor doelman De Jel schoot Baan belabberd binnen, waarop De Jel moeizaam kon redden. Snel na deze enorme kans stond IJsselmonde voor een vrijwel onmogelijke opgave. YVV de Zwervers kreeg een strafschop na vermeend hands van Chito Martina. Na de gele kaart bleef Martina mekkeren, waarop de middenvelder terecht kon vertrekken. De penalty werd vervolgens benut, 2-0.

Na de 2-0 moesten de gasten wel komen. Dat leidde tot een grote kans voor Nick van Duuren. De middenvelder zag zijn inzet na een keurige aanval op de benen van De Jel belanden. Het zat niet mee. IJsselmonde moest wel meer ruimte toekennen, maar daar ging de thuisploeg matig mee om. Toch wist de Zwervers de score via twee corners uit te breiden. Tweemaal werd de bal onberispelijk achter doelman Koolmees gekopt.

Na de 4-0 liet de thuisploeg het lopen en liet IJsselmonde zien dat de grote achterstand onnodig was. De bezoekers stapelden kans op kans. Kevin Muanza kreeg een goede kans, terwijl Dylan Delgado voor een vrijwel leeg doel naast schoot. Even later maakte Delgado dit goed door na een goede actie van Jean Trindade de 4-1 aan te tekenen. De mooiste goal van de dag moest echter nog komen. Nick van Duuren passeerde vier man en stiftte de bal vanaf de achterlijn prachtig in de verre hoek. De 4-2 was schitterend.

Zo stond de ploeg van Varkenoord na afloop wederom met lege handen. Dat was gezien de kansen en het spelbeeld onnodig, zag ook trainer John van Leeuwen. ‘Alles begint met doelpunten maken’, sprak de coach. Als je dat niet doet houdt het op. IJsselmonde bewees zich  met de onnodige nederlaag een hele slechte dienst in jacht op lijfsbehoud.