Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) weet weer wat winnen is

Na een slechte reeks heeft FC IJsselmonde afgelopen zaterdag weer eens gewonnen. DVO ’32 werd met een 2-0 nederlaag terug naar Vlaardingen gestuurd. De zege was in de strijd tegen degradatie meer dan welkom.

In de beginfase besloot de thuisploeg DVO te laten komen. Er werd geen druk gezet en de krachten werden gespaard om de bezoekers op het middenveld op te vangen. Dat lukte regelmatig prima. DVO ’32 kwam er op enkele momenten na niet goed doorheen. Het gevolg was wel dat FC IJsselmonde zelf weinig kansen wist te creëren.

Toch waren het de Varkenoorders die op een 1-0 voorsprong kwamen. Een lange crossbal van Mark van Zanten kwam bij Benjamin Baan terecht. De spits nam de bal goed mee het strafschopgebied in en werd ongelukkig gevloerd door de defensie van de gasten. De penalty werd door Rick dos Santos onberispelijk binnengeschoten.

Na de 1-0 zette DVO ’32 aan. De bezoekers werden gevaarlijker. FC IJsselmonde, dat om diverse redenen spelers zoals Chito Martina, Jonathan Baan, Johan Kanters en René Wilting miste, moest achteruit. Eenmaal moest doelman Koolmees zich tot het uiterste strekken bij een mooi schot.

In de tweede helft gooiden de bezoekers het roer om. De gasten gingen meer op de aanval spelen en iedere wissel was aanvallend bedoeld. Dat leidde tot een groot overwicht. DVO ’32 kreeg ook enkele goede mogelijkheden. Een gevaarlijke kopbal verdween via de buitenkant van de paal naast de goal, terwijl een schot via de lat weer het veld in vloog. FC IJsselmonde verdedigde de andere aanvallen met verve.

Omdat de gasten zoveel in de aanval waren, ontstond er aan de andere kant vanzelf ruimte voor FC IJsselmonde. Zo kreeg Michel van ’t Hof na een mooie aanval een kans op de 2-0. Uit een moeilijke hoek schoot de sterke spits in het zijnet. Even later knalde Rick dos Santos vanaf een flinke afstand via de lat over. Overige kansrijke aanvallen werden, tot frustratie van trainer Van Leeuwen en vele anderen, niet goed uitgespeeld door FC IJsselmonde.

Het was billenknijpen voor de supporters van de thuisploeg. Met wat tijdrekken en vertragen probeerde FC IJsselmonde de tweede helft zonder kleerscheuren door te komen. Dat lukte goed en rond de 80e minuut kwam FC IJsselmonde op een bevrijdende 2-0 voorsprong. Nick van Duuren brak gevaarlijk door via de rechterkant. Zijn harde voorzet werd door Benjamin Baan aangenomen en achter de doelman van DVO ’32 geschoten.

In het vervolg van de wedstrijd was het geloof bij de gasten verdwenen. De aanval werd wel gezocht, maar zonder overtuiging. Aan de andere kant van het veld had Kevin Muanza nog enkele sterke acties in huis. De aanvallende middenvelder wist de acties helaas niet met een doelpunt te bekronen.

Zo trok FC IJsselmonde de 2-0 zege over de streep. Dat was belangrijk, want de concurrentie won eveneens. Trainer John van Leeuwen was vanzelfsprekend blij met de punten, maar roemde ook de inzet: ‘Vandaag waren we weer een collectief. Dat was top om te zien’.