Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) sluit seizoen af met zege op Dilettant

Voor FC IJsselmonde zit het seizoen 2018-2019 erop. Met een keurige 4-2 zege op Dilettant nam de ploeg van trainer John van Leeuwen afscheid van meerdere sterkhouders van het oude Lombardijen. Het was de laatste wedstrijd voor onder andere Jonathan Baan, Johan Kanters, Michel van ’t Hof, Mario Dierckx en Mark Boshoff.

Het was in de eerste helft niet te zien dat er niets meer op het spel stond voor beide ploegen. Zowel IJsselmonde als Dilettant schuwden de duels niet en er werd weinig cadeau gegeven. Dilettant had het beste van het spel. Enkele mooie aanvallen leverden gevaarlijke kansen op. Michael Koolmees kon een inzet van dichtbij ternauwernood keren, maar moest na een onbedoelde assist van Jerson Rosa alsnog vissen, 0-1.

IJsselmonde kon er niet veel tegenover zetten. Eenmaal brak Jean Trindade gevaarlijk door. Zijn voorzet kon de vrijstaande Benjamin Baan net niet bereiken. Vlak voor rust wist de thuisploeg op de valreep de gelijkmaker te produceren. Tijdens een scrimmage maakte Dilettant hands op de doellijn en net buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter van dienst floot slechts voor de handsbal buiten het strafschopgebied. Michel van ’t Hof nam plaats achter de bal en schoot de vrije trap onhoudbaar in het doel. Een mooie afscheidsgoal voor de sterke spits.

In de tweede helft begon Dilettant sterk. Dit leidde al snel tot een hernieuwde voorsprong voor de ploeg uit Krimpen aan de Lek. Doelman Koolmees ging onder een voorzet door, waarop de handige spits van Dilettant de bal uit de draai binnen kon schieten.

Na deze goal kwam IJsselmonde sterk terug. Binnen een kort tijdsbestek lag de gelijkmaker in het net. Een goede voorzet van Chito Martina werd onberispelijk binnengekopt door Nick van Duuren. Diezelfde Martina had na ongeveer 70 minuten wederom een goede assist in huis. Ditmaal speelde de middenvelder Benjamin Baan aan. De spits nam de bal goed mee en schoot de bal tergend langzaam in de verre hoek, 3-2.

In het laatste kwartier werd aan beide kanten enkele malen gewisseld. De wissels stonden vrijwel allemaal in het teken van afscheid. Jonathan Baan en Michel van ’t Hof verlieten onder luid applaus het veld en aan de zijde van Dilettant verliet iemand op de schouders het veld. De ingevallen Johan Kanters ging in zijn laatste minuten als speler van het eerste elftal op zoek naar een doelpunt. Het was hem niet gegund, maar er kwam nog wel een vierde goal. Chito Martina had een derde assist in huis. Wederom was Baan het eindstation. De spits, die niet graag kopt, knikte de bal ditmaal onhoudbaar binnen.

Na afloop waren er bloemen en ging de barbecue aan. Het licht werd op Varkenoord pas na middernacht uit gedaan. Een mooie wedstrijd en een mooi afscheid van spelers die jarenlang voor de club gespeeld hebben. Het zal wennen worden volgend jaar.