Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (za) speelt zich veilig op bezoek bij DRL

Met een 2-5 zege op DRL heeft FC IJsselmonde zich afgelopen zaterdag veilig gespeeld in de derde klasse. Na een 1-2 voorsprong in de rust werd het in de tweede helft nog even spannend door de gelijkmaker van de thuisploeg. Gelukkig voor de fans van IJsselmonde liep de ploeg van trainer Van Leeuwen daarna alsnog simpel uit naar een 2-5 overwinning.

In de beginfase nam DRL het heft in handen. De bal ging rond en het doel van Michael Koolmees werd gezocht, maar niet gevonden. FC IJsselmonde loerde op een onderschepping om in de omschakeling toe te slaan. Dat werkte razendsnel toen Benjamin Baan aan de rechterkant ontsnapte en een panklare voorzet afleverde. De jarige Nick van Duuren kopte het leer keurig binnen, 0-1.

Snel na de openingstreffer kwam DRL langszij. Een fraaie aanval via de rechterkant werd hard achter Koolmees geschoten. IJsselmonde liet zich, ondanks het wat stroeve spel, niet van de wijs brengen. Rick dos Santos zette een aanval op, kreeg de bal in het strafschopgebied terug en gaf Michel van ’t Hof een open kans. De spits schoot de bal onhoudbaar tegen de touwen.

In de tweede helft ging de thuisploeg één-op-één spelen. Daardoor ontstond er enorm veel ruimte voor IJsselmonde. Nick van Duuren kreeg een goede kans op de 1-3, maar de middenvelder kreeg de bal niet goed mee. Benjamin Baan miste even later een nog grotere kans. Na een goede pass van Van ’t Hof plaatste Baan de bal via de handen van de keeper op de paal.

Omdat IJsselmonde de wedstrijd weigerde te beslissen, bleef DRL gevaarlijk. Na een mooie crosspass kon de thuisploeg de bal voorzetten. De spits van DRL tikte vervolgens simpel de 2-2 binnen. Even leken de gasten de weg kwijt, maar al snel herstelde Kevin Muanza de voorsprong. Na een scherpe vrije trap van Rick dos Santos knikte Muanza de 2-3 binnen.

Met de 2-3 was het verzet van DRL gebroken. De thuisploeg nam met het oog op de naderende nacompetitie gas terug. Hierdoor kon IJsselmonde simpel verder uitlopen. Baan verzorgde zowel de 2-4 als de 2-5. Bij de vierde goal schoot de keeper tegen de spits op, waarop Baan de bal in een leeg doel kon lopen. De vijfde van de middag was een goed uitgespeelde aanval met Baan als eindstation.

Na afloop bleken zowel Lekkerkerk als Schoonhoven verloren te hebben. Hiermee werd het gat met de nacompetitieplaatsen 5 punten, waardoor IJsselmonde zich definitief veilig speelde. John van Leeuwen was blij met dit resultaat: ‘nog een jaartje derde klasse is fijn. Nu kunnen we gaan bouwen richting volgend jaar’.