Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde Za1 verliest onverdiend

Op een regenachtige zaterdag begon de wedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde Leonidas. De wedstrijd was nog nauwelijks begonnen of een verdedigingsfout werd door de spits van Leonidas afgestraft. De spits kopte de bal onbereikbaar langs keeper Marvin Sallons. Na deze domper pakte FC IJsselmonde vol goede moed de wedstrijd weer op. In de loop van de eerste helft werd FC IJsselmonde steeds sterker en dicteerde het spel. Door wat slordigheidjes werd er nog niet gescoord. De ruststand was dan ook 0-1.

De trouwe supporters waren vol goede moed. Het vertoonde spel was prima. Daarnaast werd er voor iedere meter geknokt.

Na de rust kwam FC IJsselmonde goed uit de startblokken. Een pass in de diepte bracht Adilson voor het doel van Leonidas. Dezeaarzelde niet en schoof de bal langs de goed keepende goalie van Leonidas (1-1). Na een half uur was het opnieuw raak toen een doorgebroken aanvaller onder uit werd gehaald door een van de verdedigers van Leonidas. De goed leidende scheidsrechter de Winter wees gedecideerd naar de stip. Diogo Fortes schoot de bal hard naast de keeper die naar de verkeerde kant dook.

Met nog een kwartier te spelen werd verwacht dat FC IJsselmonde de buit binnen zou halen. Echter een zeldzame uitval van Leonidas zorgde er voor dat laatste man Vincent Flach de bal verkeerd op zijn dijbeen kreeg en de bal over de keeper van FC IJsselmonde in het doel verdween (2-2). FC IJsselmonde kreeg nog een paar goede kansen, echter deze werden niet benut. En zoals je wel meer ziet. Als je zelf de doelpunten niet maakt dan maakt de tegenstander deze. Ook in deze wedstrijd klopte dit. Een laatste aanval van Leonidas zorgde ervoor dat door verdediger Jerson Rosa niet goed werd ingegrepen. Had hij maar blijven staan in plaats van in de clinch te gaan met de Leonidas-aanvaller. Ook nu wees de scheidrechter naar de stip.

Door de aanvaller van Leonidas werd de bal onberispelijk ingeschoten (2-3). Er werd nog wel afgetrapt maar direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Weliswaar een teleurstellend resultaat, maar vriend en vijand waren het erover eens dat FC IJsselmonde steeds beter gaat spelen. Met wellicht nog meer combineren en minder individuele acties gaat dit team zeker punten pakken.

De volgende wedstrijd is tegen Oud-Beijerland en dat zal niet makkelijk worden.

Maar als er net iets slimmer wordt gespeeld kunnen de punten wellicht mee genomen worden naar Rotterdam.