Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde pakt eerste overwinning mede ook door toespraak van pupil v/d week Vienna van Meenen

Vandaag moest het gebeuren, wat al enkele weken er aan zat te komen, de eerste overwinning van het seizoen. Voordat de wedstrijd begon was het de pupil v/d week Vienna van Meenen uit Jo9-3 die de aftrap gaf: met een weergaloze actie scoorde zij het Pupillen doelpunt en gaf daarmee het startsein voor een doelpuntrijke wedstrijd.

De toeschouwers deze middag zaten nog niet op hun plaats of de 1-0 voor IJsselmonde stond al op het score bord, het was aanvoerder Vincent Flach die een vrije trap in het doel kopte. Helaas kwam de tegenstander in 5 minuten tijd van 1-0 achter naar een 1-2 voorsprong m, maar was het Luis Tumba die op slag van rust de verdiende gelijkmaker noteerde en zo ging iedereen aan de thee met een 2-2 stand.

In de rust vroeg de pupil v/d week Vienna of ze wat mocht zeggen en de staf gaf haar de ruimte om de jongens toe te spreken.

En de woorden van Vienna zorgde mede er voor dat IJsselmonde er nog een schepje boven op deed. Diogo Fortes zorgde met een schitterende vrije trap van 18 meter voor de 3-2 en je zag bij iedereen het geloof dat het vandaag kon gaan gebeuren waar al weken naar toe wordt geleefd.

Maar ’s Gravendeel gaf zich niet gewonnen en door een ongelukkige handsbal kregen ze in de 93e minuut een strafschop. Daaruit kwam de 3-3 op het bord en leek het weer niet te gaan gebeuren wat wel verdiend was geweest …

Maar het was Luis Tumba die in de 95e minuut op avontuur ging in het strafschop gebied van de tegenstander en werd onderuit gehaald. De scheidsrechter kon niks anders doen dan de bal op de stip leggen en Diogo Fortes mocht de winnende treffer binnen schieten, want de scheidsrechter floot 10 tellen daarna voor het einde.

Eindelijk was er loon naar werken voor Ijsselmonde zaterdag en uiteraard was het, buiten het onverzettelijke wat de jongens lieten zien, ook de toespraak in de rust van Vienna waardoor we de eerste overwinning konden noteren.

Vienna bedankt voor je toespraak en steun en we vonden het leuk jou als Pupil v/d week te hebben en wensen jou veel succes bij je eigen team!