Single Blog Title

This is a single blog caption

Reactie FC IJsselmonde op aantijgingen ‘s-Gravendeel

Zowel door het Algemeen Dagblad als op de website van ’s Gravendeel is een eenzijdige weergave van een incident bij de wedstrijd FC IJsselmonde tegen ’s Gravendeel geplaatst. Het was een uitermate sportieve wedstrijd, waar het resultaat sterk afhankelijk was van de weersomstandigheden.

Bij een 3-3 stand kreeg FC IJsselmonde, door de uitstekend leidende scheidsrechter, een penalty toegewezen. Deze werd onberispelijk ingeschoten. De keeper van ’s Gravendeel was uiteraard teleurgesteld dat FC IJsselmonde in de negentigste minuut alsnog de overwinning wist weg te slepen. Een aantal supporters van FC  IJsselmonde plaagde de doelman er mee dat ’s Gravendeel toch verloor.

Doelman Jordy plaatste enkele zeer racistische opmerkingen naar één van de supporters, met verwijzing naar de kleur en ziekte van de supporter zijn moeder. Dat schoot de supporter in het verkeerde keelgat. Hij sprong over de boarding en ging verhaal halen bij keeper Jordy. Hieruit ontstond een relletje, waarop de scheidsrechter terecht de wedstrijd beëindigde.

Zowel in het AD als op de website van ’s Gravendeel wordt wel een heel eenzijdig en niet juist verhaal van dit incident geplaatst. Keeper Jordy wordt als een held c.q. slachtoffer omschreven, maar heeft zich racistisch uitgelaten en was de oorzaak van het relletje. Zijn verhaal over de vermeende aanwezigheid van een mes lijkt naar onze waarnemingen niet op de waarheid gebaseerd, dit werd tevens door de scheidsrechter beaamd.

FC IJsselmonde is een vereniging op Rotterdam Zuid. Meer dan 80% van onze leden is geboren in Nederland en heeft een niet-Nederlandse achtergrond. Bijna elke week worden onze leden geconfronteerd met racistische opmerkingen en beledigingen. Soms kan een lid zich dan niet inhouden en reageert hierop.

FC IJsselmonde keurt dit uiteraard niet goed. Telkenmale wijzen wij onze leden erop zich niet op de kast te laten jagen door racistische opmerkingen. Opvallend is, dat blijkt dat met name ploegen buiten Rotterdam en overwegend of geheel bestaande uit blanke spelers, zich bedienen van racistische opmerkingen.