Single Blog Title

This is a single blog caption

Corona

Rotterdam, 3 maart 2020

Beste leden en ouders en/of verzorgers van leden,

Het Coronavirus roept veel vragen op. Het RIVM en alle maatschappelijke instellingen, waar FC IJsselmonde zichzelf ook onder schaart, willen er voor zorgen dat het virus zich niet (of in ieder geval nauwelijks) kan verspreiden. Daarom houden ook wij de berichtgeving van het RIVM in de gaten.

De belangrijkste maatregelen die instellingen kunnen nemen om verspreiding te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken en zijn:

  • Was je handen regelmatig met zeep en/of desinfectiemiddel
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog (of een zakdoek)
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg
  • Was uw (sport)kleding met grote regelmaat

Wij willen u vragen alert te zijn op bovenstaande hygiënemaatregelen. Uiteraard zullen de trainers/begeleiders hier ook op letten.

Als u laatst op reis/vakantie bent geweest in een gebied waar Corona is geconstateerd, en u maakt zich zorgen, dan kunt u contact op nemen met uw huisarts of lokale GGD. Doe dit alleen als u de volgende symptomen heeft:

  • Koorts (warmer dan 38°C) met luchtwegklachten (hoesten / kortademigheid
  • De afgelopen twee weken in een risicogebied bent geweest (voor een actuele lijst gaat u naar rivm.nl)
  • Of als u de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt van het virus

Als uw huisarts of GGD aanheeft dat er onderzoek nodig is, horen wij dat graag van u, zodat wij ook direct maatregelen kunnen nemen.

Wilt u meer weten? Op de websites van het GGD en het RIVM staat de meest actuele informatie. Als wij berichten ontvangen met betrekking tot het virus, laten wij u dit onmiddellijk weten.

Met sportieve groet,

De besturen van FC IJsselmonde