Single Blog Title

This is a single blog caption

UPDATE CORONAVIRUS

De hele wereld is in de ban van COVID-19, het Coronavirus. Belangrijk is dat we met zijn allen voorkomen dat het virus zich verspreidt. Er zijn dan ook, terecht, strenge maatregelen vast gesteld door de regering. Tot nu toe is het advies van de RIVM dat de voetbalverenigingen minimaal tot en met 28 april dicht moeten blijven. Er zijn dus geen trainingen en voetbalwedstrijden.

De KNVB heeft daarnaast aangegeven dat alle competities niet meer worden uitgespeeld. De competities worden ongeldig verklaard en volgend seizoen beginnen we in dezelfde klasse opnieuw. Voor onze zaterdag 1 betekent dat ze de degradatiedans ontspringen en ook volgend seizoen in de derde klasse spelen.

Nederland gaat economisch zware tijden tegemoet. Dat zal helaas waarschijnlijk ook onze leden in meer of mindere mate treffen. Ook FC IJsselmonde zal zware tijden ondergaan. Immers, onze belangrijkste inkomstenbron, de kantineomzet, is gereduceerd tot nul.

Het bestuur is met verschillende instanties in overleg om de kosten van onze club zoveel mogelijk te beperken. Duidelijk is geworden dat de volgende kosten niet meer behoeven te worden betaald:

  • De maandelijkse contributie aan de KNVB.
  • De huur van de velden.
  • De huur van de kantine.

Daarnaast hebben we ook geen kosten voor de inkoop voor de kantine. Uiteraard hopen we dat de maatregelen zo kort mogelijk zullen duren. Maar het belangrijkste is dat we ons houden aan de adviezen van het RIVM.

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in de wereld, maar het allerbelangrijkste is en blijft de gezondheid van ons allen en allemaal gezond deze periode doorkomen. Als bestuur en vrijwilligers zijn we druk bezig met maatregelen treffen en alles voorbereiden voor als we straks weer open gaan. Wilt u een handje helpen? Stuur ons dan een berichtje op info@fcijsselmonde.nl.