Single Blog Title

This is a single blog caption

Hoofd Jeugd Opleiding: Michael Muijen

FC IJsselmonde is er trots op om aan te kunnen kondigen dat wij met onmiddellijke ingang een Hoofd Jeugd Opleiding aan ons team toe hebben kunnen voegen. Michael Muijen is, zoals sommige leden/trainers al hebben gemerkt, eerder dit seizoen al met zijn werkzaamheden aangevangen en zal het komende seizoen nauw betrokken zijn bij het opleiden van voetballers en het begeleiden van trainers bij FC IJsselmonde.

Onze nieuwe Hoofd Jeugd Opleiding Michael Muijen & jeugdvoorzitter Dennis Scherpenisse

Michael is jeugdtrainer geweest met een loopbaan die in 1999 begon bij VES’35 (E1 & C1), daarna bij MOC’17 (C1), DRL (C1, B1 & A1), Rv&AV Sparta (E2 & C1), SC Feyenoord (A1 & 2e selectie elftal zaterdag) & Victoria’03 (zondag 1&2), waarna hij in 2017 voor twee seizoenen bij ons terecht kwam als trainer van de O7 en daarna ook als coördinator van onze onderbouw in het seizoen 2018/2019, wat hij daarnaast combineerde als trainer van de JO19-1 van VV Zwaluwen. De overstap van zijn zoon naar de jeugdopleiding van Sparta in het seizoen daarop en zijn werkzaamheden als trainer van het 2e elftal van Zwaluwen zorgden er echter voor dat dit niet meer te combineren was. Hij bleef daarna wel als adviseur betrokken bij de club, waar hij zijn hart toch al aan verpand had.

In de loop van dit seizoen is Michael begonnen met het schrijven van een technisch jeugdplan, aan de hand waarvan er (meer) structuur in onze opleiding moet komen. Zijn voornaamste taken omvatten het borgen & bewaken van de normen & waarden binnen onze jeugdopleiding en er op toe zien dat er voldoende kader is voor al onze jeugdteams & deze trainers zo goed als mogelijk begeleiden. Dit zal hij aan ons jeugdbestuur verantwoorden. Het jeugdplan zal binnenkort hier op de website worden gepubliceerd.

FC IJsselmonde kijkt er naar uit om onze samenwerking met Michael, die tevens trainer van zaterdag 2 wordt, verder uit te breiden en samen met hem een mooie jeugdopleiding neer te zetten!