Single Blog Title

This is a single blog caption

Even voorstellen… Dave Koring

FC IJsselmonde start met een nieuwe rubriek op onze website. Wij willen u nader kennis laten maken met o.a. de vele vrijwilligers van FC IJsselmonde. Deze keer: Dave Koring, Hoofdtrainer zaterdag 1.

Vertel eens wat over jezelf (wie ben je, wat doe je voor FC IJsselmonde, waar woon je, wat is je opleiding, ben je getrouwd, heb je kinderen, wat zijn je hobby’s)?

Ik ben Dave Koring, 35 jaar, ben al 13 jaar getrouwd, heb 2 leuke kinderen; een dochter Viënna van 12, die heel goed kan zingen en dansen, en een zoon Joe van 8, die actief is in de jeugdselectie van Smitshoek. Mijn grootste hobby is voetbal, daarnaast hou ik erg van het leven: lekker uit eten gaan, terrasje pakken en ga graag op vakantie.

Sinds dit seizoen ben ik begonnen als trainer van de selectie van IJsselmonde.

Wat doe/deed je in het dagelijks leven?

Doordeweeks heb ik het heel druk met mijn eigen onderneming: ik heb een schildersbedrijf welke steeds beter gaat lopen en drukker wordt. Voor de rest ben ik graag lekker thuis, er gaat al vrij veel tijd zitten in de voetbal…..

Hoe lang ben je al actief voor FC IJsselmonde?

Ik ben officieel vanaf 1 augustus pas trainer van FC IJsselmonde, echter zijn we door de Corona perikelen al eerder begonnen met kennismaking en trainingen.

Wat houdt het in om te doen wat jij doet?

Als hoofdtrainer geef je leiding aan je organisatie, de technische en medische staf. Uiteraard ben je ook verantwoordelijk voor de prestaties op het veld.

Waarom heb jij voor FC IJsselmonde gekozen?

Tijdens de bouw van de kantine volgde ik de fusie al met extra aandacht , ik heb toen een filmpje gezien waar ik gelijk verkocht aan was, wat een prachtige kantine! 2 seizoenen geleden speelde ik met mijn vorige club SV DRL eind september tegen FC IJsselmonde en mijn zoontje was erbij, hij vond het zo’n leuk complex om te spelen en het publiek was toen echt aanwezig, wat ik schitterend vind (de uitslag wil ik het niet over hebben). Toen ik een aantal maanden geleden vertelde dat ik trainer werd bij IJsselmonde, werd hij helemaal blij.

Hoe zie jij je toekomst bij FC IJsselmonde?

Ik ben geen clubhopper (laatste 9 jaar werkzaam bij SV DRL), nou zal als trainer 9 jaar niet lukken, maar ik hoop wel om er zeker 3 of 4 jaar te kunnen en mogen blijven, en aan iets moois te werken.

Wil je tot slot nog iets toevoegen?

Ik heb al kennis gemaakt met veel mensen en vind het echt leuk om te zien dat iedereen je aanspreekt, een mening heeft en je succes wenst, ik weet ook wel dat als we 3x op rij verliezen ze ook kritisch zullen zijn, maar dat vind ik niet erg, het houd je scherp. Ik hoop dat de supporters zullen blijven komen om ons toe te juichen en lekker aan te pakken als we verliezen, daarom vind ik het ook belangrijk dat de spelers even de kantine in komen om de mensen even gedag te zeggen en hopelijk vele felicitaties in ontvangst te kunnen nemen.