Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde (ZA) boekt grote uitslag in 1e bekerwedstrijd

Na weken van voorbereiding was het nu dan zover voor een vernieuwde selectie van  FC IJsselmonde de eerste bekerwedstrijd en hier voor moest er afgereisd worden naar Delft waar DVC de tegenstander was.

Een wedstrijd waar vele toeschouwers uit Rotterdam zuid naar toe waren gereisd om de mannen te steunen en ze kregen een wedstrijd te zien waar muziek in zat , was de tegenstander te zwak of was FC IJsselmonde te goed volgens Japie de verslaggever lag de waarheid in het midden maar ook hij genoot van een wedstrijd waar FC IJsselmonde de dienst uitmaakt met bij vlagen mooi combinatie voetbal enkel wilde de bal na 7 corner en 80% balbezit er niet in en was het de nieuwe keeper van FC IJsselmonde die uit een schaarse uitbraak van de gastheren in de 1e helft nog reddend moest optreden anders was het mooie en goedlopende spel van FC IJsselmonde na 21 minuten te kort gedaan maar gelukkig kwam het niet zover, het bleef in de eerste helft tot deze ene kans en was het in de 25 minuut Moreno die de 0-1 scoorde en de ban was gebroken want FC IJsselmonde pakte de tegenstander bij de strot en bleef het doel bestoken afstandsschoten die net naast of over gingen en kopballen die met kunst en vliegwerk teniet werden gedaan zo duurde het tot de 41e minuut voor dat de bal weer in het doel ging , het was Hamza die de keeper van DVC het nakijken gaf en nog geen 90 seconden daarna was het weer Hamza die de 0-3 op het bord zetten wat een weelde is dat denkt u Japie verslaggever en deze kon in de rust van zijn drankje genieten en hopen dat FC IJsselmonde in de 2e helft nog steeds hongerig zou zijn.

Het begin van de 2e helft begon zoals de eerste helft eindigde met aanvallen van FC IJsselmonde en een tegenstander die achteruit moest en het was in de 48e minuut Lorenzo die de 0-4 noteerde na dit doelpunt zakte het spel van FC IJsselmonde een kwartier lang in en waren het de spelers van DVC die ineens voor het doel van Thomas  kwamen door slordig spel dat resulteerde ook dat er in de 52e minuut toch een bal uit het net gehaald diende te worden 1-4 na dit doelpunt was FC IJsselmonde nog niet wakker geschud want in de 69e minuut stond het ook 2-4 en Japie de verslagever fronste zijn wenkbrauwen met het idee het zal toch niet gebeuren  maar gelukkig trok FC IJsselmonde na dit doelpunt het spel weer  naar zich toe en kwamen er kleine en grote kansen uit voort en was het de ingevallen Levy die in de 74e minuut de 2-5 scoorde en doordat de ploeg zich had voorgenomen dat doelsaldo ook belangrijk is bleven ze de keeper van DVC op de proef stellen maar was er een terecht gegeven strafschop voor nodig om nog te scoren en dit buitenkansje liet Lorenzo zich niet ontnemen en bracht de uitslag van deze middag op het scorebord, het mooiste van deze mooie middag in zon en regen was dat Japie de verslaggever spelers hoorde praten dat sommige dingen nog beter moeten en dat is het leukste wat je kan horen spelers die ondanks de ruime zege toch kritisch op zich zelf zijn en hongerig.

Voor dat het hele gezelschap weer naar Rotterdam zuid verplaats wil ik vanaf deze beschutte wesp vrije plek zeggen Japie heeft genoten en hoop dat dit de opmaat is naar iets moois.

Volgende week om 14:30  komt Sportief op bezoek die vandaag zijn eerste wedstrijd in de beker verloor van PGS/Vogel ,Tot volgende week zou ik zeggen.