Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde wint maar vergeet aan doelsaldo te werken

Uw plaatselijke verslaggever Japie ging vandaag na de winst van vorige week met veel zin naar sportpark Olympia om FC IJsselmonde (za.) te zien spelen tegen Sportief.

Na alle handelingen vooraf door de scheidsrechter kon de wedstrijd beginnen.

FC IJsselmonde, dat deze middag voor het eerst dit seizoen speelde in het nieuwe thuisshirt met de naam van de nieuwe sponsor AKM op de borst, liet zien dat het elftal met nieuwe spelers in het team in vergelijking met vorige week daar niet minder van was geworden.

De tegenstander waar je soms vanaf vroeg of ze wel wilden voetballen want enkel tegen houden is niet echt een leuke bezigheid, maar net als vorige week bij DVC was het eerste gevaar voor het doel van Jeroen Janssens die vandaag de voorkeur kreeg. Hij liet zien dat er ook in deze wedstrijd op hem gerekend kan worden want hij maakte de eerste kans van de bezoekers meteen onschadelijk. Dit was het sein voor FC IJsselmonde om een tandje bij te zetten en dit resulteerde in de 16e minuut tot de 1-0. Mo kreeg de bal buiten de 16  en nam deze vol op zijn slof en de keeper van Sportief is nu nog aan het nadenken waar die bal heen ging maar iedereen wist hij ging in het net.

In het verloop van de 1e helft bleef FC IJsselmonde een gaatje zoeken in de muur die de bezoekers hadden opgetrokken maar door te lang lopen met een bal of net een verkeerde keuze kwam de keeper niet echt in de problemen. Het was weer Jeroen die met alles wat hij in zich had een bal uit zijn doel haalde want anders was de ruststand gelijk geweest.

Na een drankje in de rust wat goed verzorgd is door FC IJsselmonde zat uw verslaggever nog niet eens of de scheidsrechter had gefloten voor een strafschop en het was Jazzly John die vanaf de stip de stand op 2-0 bracht. Na dit doelpunt leek er iets in de ploeg te kruipen dat het genoeg was want zowaar mocht Sportief er ook uit komen en dat leverde regelmatig hachelijke situaties op voor het doel van FC IJsselmonde. Gelukkig stond een paal en een beetje geluk soms het succes van de bezoekers in de weg. Het viel de verslaggever op dat er wel meteen een reactie kwam van FC IJsselmonde maar dat het vizier niet even scherp stond als een week eerder. Ook de keeper van de bezoekers stond geregeld in de weg en zo denderde de wedstrijd naar het einde en blies de scheidsrechter na 92 minuten voor het einde.

Na afloop was de trainer tevreden met de winst zoals het ook hoort maar ook hij vond het jammer dat er niet aan het doelsaldo was gewerkt. Zeker nadat bekend was dat PSG/vogel vandaag met 5-0 had gewonnen van DVC staat er dus aankomende zaterdag om 14:30 een heuse finale op het programma voor wie bovenaan eindigt in de poule fase van de beker. Waar FC IJsselmonde bij winst de volgende ronde bereikt heeft de tegenstander aan een gelijkspel al genoeg.

Japie de verslaggever heeft er nu al zin in en hoopt dat het publiek volgende week ook weer met grote getale aanwezig is.