Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde za. wint ruim en kwalificeert zich voor knock out fase van de district beker

Japie de verslaggever was deze zaterdag al vroeg op het complex van FC IJsselmonde om alvast de sfeer te proeven in aanloop naar de wedstrijd tegen het Haagse PGS/Vogel.

Je merkte aan alles dat iedereen er klaar voor was.

De tegenstander van deze middag die de verre reis met de bus aflegde en nog net niet vanuit de lucht door een camera’s van FOX Sport werd gefilmd kwamen met veel vertrouwen naar Rotterdam.

Na 2 overwinningen en doordat ze de laatste wedstrijd met 5-0 hadden gewonnen waren ze ook in het voordeel want bij een gelijkspel of overwinning zouden zij zich kwalificeren voor de knock-out fase van de beker.

Toen de best wel aanwezige scheidsrechter ‘den Turk’ de wedstrijd voor het begin floot zag je meteen dat beide ploegen er voor wilde gaan wilde gaan.

Zeker in het begin ging het spel op en neer zonder echte kansen was FC IJsselmonde er heel dicht bij! 

Een schot van Lorenzo Borsboom spatte uit een op de onderkant van de lat en kwam 1 cm voor de lijn terug waardoor de voorsprong er niet kwam.

Aan de andere kant kwamen spelden prikjes en naarmate de eerste helft was het PGS/VOGEL dat zorgde voor verwarring bij de gastheren door lopende spelers waar zeker het middenveld geen antwoord op had, en waardoor er kansen kwamen voor de bezoekers.

Uit 1 van deze kansen was het raak!

De 0-1 was een feit en FC IJsselmonde moest nu minimaal 2x scoren om door te gaan in de beker.

Zonder groots te spelen in de 1e helft en echte kansen kwam de treffer door een corner van linkerkant die eigenlijk niet goed was genomen maar daardoor dwarrelde de bal door allemaal benen heen en kwam voor de voet/scheenbeen van ‘Alcides Dos Reis’ en tikte de bal achter de verslagen keeper van PGS/VOGEL.

Meteen daarna floot de scheidsrechter voor het rust signaal en zat uw verslaggever te denken wat er in het hoofd van de trainer om gaat om de Haagse bezoekers alsnog te verslaan.

FC IJsselmonde kwam heel anders uit de kleedkamer met de steun van het publiek wat weer met grote getale aanwezig was.

In de 50ste minuut kwam de bevrijdende voorsprong een vrije trap van ‘Jazzley John’ van een meter of 20 schuin voor het doel ging de bal het uiterste hoekje in. 

2-1 stond op het bord.

Het was nu afwachten of de voorsprong behouden/uitgebouwd kon worden want er waren momenten dat iedereen zijn adem in hield toen de scheidsrechter tot 2x floot op de rand van het strafschop gebied voor een overtreding.

Of het er binnen of buiten was laat ik in het midden maar het belangrijkste was dat deze ballen er niet in gingen.

En aan de andere kant kon zeker naarmate de wedstrijd vorderde het verschil tussen 3e en 4e klasse zichtbaar te worden en kon zo ‘Jazzley John’  zijn totaal in deze middag naar 3 brengen.

Het was ‘Lorenzo Borsboom’ voor een slot akkoord en de uitslag  naar 5-1 tilde.

Vandaag liet het elftal van ‘Dave Koring’ zien dat zij een team zijn en voor elkaar willen gaan, en met het oog op de competitie die volgende week begint is dat een mooie opsteker.

Zoals u weet is de selectie nieuw dit seizoen en ook aan elkaar moeten wennen, maar toch is er in de korte tijd een hechte groep ontstaan.

En zo ging iedereen tevreden naar huis en maakt FC IJsselmonde zich op voor de 1e competitie wedstrijd van het seizoen.

Volgende week om 15:00 uit bij LMO , uw verslaggever is er bij en hopelijk komt er ook weer een hoop publiek mee.