Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde vergeet in 2e helft te voetballen

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd op het programma en meteen een echte derby uit bij LMO.

De gastheren die door het corona virus het kampioenschap in de 4e klasse niet hebben kunnen bereiken kregen van de KNVB toch terecht de promotie naar de 3e klasse.

FC IJsselmonde dat in het afgebroken seizoen onderaan stond mocht daardoor ook dit jaar weer zijn kunsten vertonen in de 3e klasse.

Japie ging dus net als vele toeschouwers onder een stralende zon er eens goed voor zitten/staan.

Het begin was dan ook hoopgevend, FC IJsselmonde dat veel balbezit had en elkaar makkelijk wist te vinden en LMO dat het balbezit ook graag aan FC IJsselmonde liet.

Toch was de eerste kans voor de gastheren.

Gelukkig voor alles wat FC IJsselmonde lief heeft werd deze kans niet benut, net zoals in het verloop van deze middag de doelpunten schaars waren.

De echte grote kansen kwamen op het eind van de eerste helft, FC IJsselmonde zette nog 1 keer aan een bal van ‘Jazzley John’ spatte op de onderkant van de lat weer het veld in en een kopbal die de keeper van LMO goed pareerde zorgde dat beide elftallen met 0-0 de thee op zochten.

In de rust werd er langs de kant vol lof over de eerste helft gesproken, de toeschouwers genoten van de spanning in deze derby en waren het er over eens dat FC IJsselmonde het verdiende om met een voorsprong de rust in te gaan, maar dat het steeds op letten was voor de uitvallen van LMO.

Wat er in de thee was gedaan weet uw verslaggever niet maar FC IJsselmonde kwam de kleedkamer uit zonder inspiratie en het was LMO dat dicteerde en kansen creëerde.

Het wachten was dan ook  op de 1-0 en die kwam er ook!

Het was op basis van de 2e helft tot dat moment ook terecht want op een klein spelde prikje na kon FC IJsselmonde er niks tegen over zetten en gingen spelers steeds meer met de scheidsrechter over onbenullige dingen in discussie en dat leverde dan weer een reactie van de scheidsrechter op met geel!

Als je dan ook het dan niet snapt en je gaat later in de wedstrijd weer in woord en gebaar duidelijk maken dat je het niet eens bent met de scheids, ja dan krijg je de 2e gele kaart voorgeschoteld en benadeelt daarmee zichzelf en zijn team en zal helaas de volgende wedstrijd nu moeten missen.

Ach

Uw verslaggever denkt dan dat het een mooi leer moment voor hem zal zijn, al zal ducttape bij sommige spelers soms het beste werken.

De wedstrijd hobbelde na die rode kaart naar het einde toe en toen de scheidsrechter voor het einde floot was de teleurstelling aan FC IJsselmonde groot.

Al was er op basis van de 2e helft ook niks wat een gelijkspel of overwinning verdiend was geweest, maar in de 1e helft hebben de mannen van ‘Dave Koring’ laten zien dat ze het de tegenstanders dit jaar moeilijk kunnen maken.

Alleen duurt een wedstrijd 90 minuten en niet 45 minuten!

Volgende week komt “Groote Lindt” op bezoek om 14:30  bij FC IJsselmonde en dat is na 1 wedstrijd de koploper na een 8-1 overwinning op “IJVV de Zwervers” dus iedereen is gewaarschuwd!

Japie is er zeker weer bij en hopelijk u ook.

Uit betrouwbare bronnen heb ik namelijk vernomen dat de spelers het geweldig vonden dat er zoveel publiek van FC IJsselmonde mee gingen naar een uitwedstrijd!