Single Blog Title

This is a single blog caption

Voetbal leuk maar doelpunten zijn nodig voor FC IJsselmonde

Ondanks dat vele wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vinden door het Corona virus wat rond waait, is IJsselmonde gelukkig nog van dit gevrijwaard en kon zo de wedstrijd tegen het Zwijndrechts ‘Groote Lindt’ gewoon door gaan.

Een ploeg die vorige week de koploper werd door een 8-1 overwinning waar FC IJsselmonde helaas met 1-0 verloor bij LMO.

Met deze gedachte wist FC IJsselmonde dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden maar met de steun van de Pupil v/d Week “Djay de Wit” die vooraf de aftrap mocht nemen en liet zien dat scoren hem makkelijk af gaat.

Japie de verslaggever ging er onder een flauw zonnetje goed voor staan om geen moment te missen van deze wedstrijd, een wedstrijd waar zeker in de 1e helft het tempo hoog lag zonder dat er aan beide kanten echte kansen waren.

Tot in de 25e minuut uit een hoekschop van de rechterkant  niet goed geanticipeerd werd door de verdedigers van de thuisclub en de bal via het hoofd van een Groote Lindt speler achter doelman “Tomas Fernandes” werd gekopt.

Dit was tegen het wedstrijd beeld in waar beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden maar zeker voorin miste FC IJsselmonde de kracht om het verschil te maken wat in de bekerwedstrijden nog zo gemakkelijk leek .

Groote Lindt dat na het doelpunt meer de wedstrijd naar zich toe trok kon niet echt een vuist maken.

De beste kans voor FC IJsselmonde in de 1e helft kwam uit een vrije trap van de rechterkant waar “Nigel van Egmond” de bal prima indraaide en de bal ternauwernood niet achter de keeper van Groote Lindt belande, maar door dat niemand van FC IJsselmonde op de rand van het strafschop gebied stond om alsnog de bal er in te schieten.

De belangrijke 2e bal was dit gevaar ook geweken en in de 43e minuut was het uit het niets 0-2!

En het moet gezegd worden; het was zeker na het openings doelpunt niet onverdiend doeltreffendheid is een belangrijk punt.

De 2e  helft startte de thuisclub iets sterker zonder kansen te creëren door dat de bal voorin niet vastgehouden kon worden waardoor er ook geen aansluiting van achteren kon worden bewerkstelligd en de bezoekers bleven daardoor gemakkelijk overeind.

Toen na 64 minuten de trainer van FC IJsselmonde “Dave Koring” ingreep en “Hamza Lachin” inbracht voor “Levy Groeneweg” die een ongelukkige wedstrijd speelde dacht zeker de vrouwelijke schare fans op de tribune die zich meteen lieten horen dat er verandering zou komen,

maar binnen de minuut was het “Tomas Fernades” die voor de 3e keer de bal uit het netje moest halen.

En zo leek de wedstrijd definitief gespeeld al mocht FC IJsselmonde het spel maken van de bezoekers maar ondanks dat er strijd was moest iedereen wachten tot de 85e minuut want dat was de minuut van “Hamza Lachin”die de vrouwelijk fans op hun wenken bediende en zijn rentree in het 1e elftal met een doelpunt opluisterde 1-3 .

Na dit doelpunt gebeurde er in de laatste 5 minuten niks meer en toen de scheidsrechter het einde floot was iedereen er wel over eens dat er de aankomende wedstrijd wel uit het bekende andere vaatje zal moeten worden getapt, want anders krijg je complimenten voor het bij vlagen leuke spel maar eindig je de wedstrijd met 0 punten.

Japie heeft er vertrouwen in dat het bekende dubbeltje de goede kant op zal vallen en verheug zich nu al op de wedstrijd van volgende week mits het corona virus geen roet in het eten gooit om 14:30 bij VVOR dat deze zaterdag met 2-1 verloor bij IJVV de Zwervers.