Single Blog Title

This is a single blog caption

Even voorstellen

Een nieuwe ronde in onze rubriek “Even voorstellen”, waarin wij u nader kennis laten maken met o.a. de vele vrijwilligers van FC IJsselmonde. Deze keer: Dennis Scherpenisse, wedstrijdsecretaris & jeugdvoorzitter. 

Vertel eens wat over jezelf (wie ben je, wat doe je voor FC IJsselmonde, waar woon je, wat is je opleiding, ben je getrouwd, heb je kinderen, wat zijn je hobby’s)?

Ik ben Dennis Scherpenisse, 33 jaar en ik woon in Zomerland, IJsselmonde samen met mijn vriendin Manon en onze Jack Russell Sem. Ik heb een HBO opleiding afgerond (Logistiek & Economie) en mijn grootste hobby zijn toch wel mijn werkzaamheden voor de vereniging. Thuis kijk ik graag series & films, houd ik van lekker eten & drinken en gezellig samen zijn met familie & vrienden. Helaas gaat dat laatste nu wat lastiger, maar dat gaan we zeker inhalen.

Voor FC IJsselmonde ben ik de wedstrijdsecretaris (zaterdag), wat betekent dat ik zitting heb in het bestuur, de wedstrijden inplan, kleedkamerplanningen maak en wedstijdwijzigingen behandel, daarnaast heb ik regelmatig overleg met medegebruikers op het complex en Sportbedrijf Rotterdam, die namens de gemeente het complex exploiteren. Ook zit ik regelmatig in het wedstrijdsecretariaat op zaterdag.

Daarnaast ben ik de jeugdvoorzitter, en dat is bij ons een complexe taak. Na de fusie tussen SV Lombardijen, Maasstad Tediro & DHZ en de intrek op het nieuwe complex, zijn we explosief gegroeid. Van een paar jeugdteams bij Maasstad Tediro & DHZ naar nu 24 jeugdteams. Omdat veel van onze trainers en coördinatoren ouders/betrokkenen bij de vereniging zijn, hebben ze dus niet allemaal een voetbaltechnische opleiding. Het is dus aan het jeugdkader om hen zo veel mogelijk te helpen om de juiste paden te bewandelen en ze daar zelfstandig in te kunnen maken, terwijl je ook in gesprek met elkaar moet blijven. Onderdeel daarvan is dat wij trainers aanbieden om een KNVB cursus te volgen. Elke dag zetten we stapjes in deze ontwikkeling en het is mooi om te zien hoe mensen in hun rol groeien, er steeds meer instoppen en ook veel uithalen. 

Wat doe/deed je in het dagelijks leven?

Overdag ben ik Operations Coordinator bij een rederij die het commerciële beheer van gasschepen doen. Dat ben ik eigenlijk 24/7, want de scheepvaart gaat altijd door. Best een drukke baan dus, maar ik vind het geweldig om te doen. Daarnaast voetbal ik zelf bij het 35+ team op de zaterdag. 

Hoe lang ben je al actief voor FC IJsselmonde?

Ik was sinds 2013 lid van SV Lombardijen en ben dus in 2017 mee ingestapt bij FC IJsselmonde. Bij SV Lombardijen was ik eerst webmaster & later wedstrijdsecretaris. Bij FC IJsselmonde is daar dus jeugdvoorzitter bijgekomen, maar gelukkig hebben we een capabeler iemand gevonden om de website & onze social media draaiende te houden (t werd een beetje te veel allemaal). 

Wat houdt het in om te doen wat jij doet?

Mijn werk voor de club zorgt ervoor dat de dagelijkse gang van zaken goed loopt. Er voor zorgen dat alle teams kunnen trainen, de wedstrijd efficiënt ingepland worden en dat wijzigingen op tijd worden doorgegeven. Net als in mijn werk, ben ik een belangrijke spil om iedereen van informatie te voorzien. 

Daarnaast zijn we een jeugdopleiding op aan het zetten, waarbij we de juiste mensen op de juiste plekken moeten zien te krijgen. Beetje bij beetje lukt dit steeds meer, en daardoor zie je ook dat deze mensen allemaal een voor hun behapbaar stuk vrijwilligerswerk op zich kunnen pakken. Maar we zijn er nog niet en kunnen dus nog veel extra handjes (& hoofdjes) gebruiken! 

Waarom heb jij voor FC IJsselmonde gekozen?

Ik zie de potentie van de vereniging en zeker haar maatschappelijke rol op Rotterdam Zuid. Door dit goed te combineren, hopen wij een florerende jeugdopleiding neer zetten voor zowel talentvolle kinderen als recreatieve jongens & meisjes. 

Hoe zie jij je toekomst bij FC IJsselmonde?

Ik hoop iets moois neer te zetten bij de jeugd en dan het stokje over te dragen aan iemand die dit werk voort wil zetten. Ik zal wel altijd bij de club betrokken blijven in één of andere functie. 

Wil je tot slot nog iets toevoegen?

We kunnen nog vele vrijwilligers gebruiken. Van ouders die het team van hun kind willen begeleiden, tot selectiespelers die het tot volwaardige trainers willen schoppen. Van mensen achter de bar, tot mensen die in het secretariaat een handje helpen. Van scheidsrechters voor de jeugd, tot bestuursleden. Ik hoop dat meer mensen binnen de club het verenigingsleven zullen omarmen en hun steentje willen bijdragen hieraan.