Single Blog Title

This is a single blog caption

Even voorstellen: Pascale Wijgerse

Een nieuwe ronde in onze rubriek “Even voorstellen”, waarin wij u nader kennis laten maken met o.a. de vele vrijwilligers van FC IJsselmonde. Deze keer:  Pascale Wijgerse

Vertel eens wat over jezelf (wie ben je, wat doe je voor FC IJsselmonde, waar woon je, wat is je opleiding, ben je getrouwd, heb je kinderen, wat zijn je hobby’s)?

Hoi! Ik ben Pascale en waarschijnlijk heb je mij al regelmatig zien rondlopen. Op dit moment woon ik alleen in Spijkenisse. De opleidingen die ik gedaan heb zijn pedagogiek en opleiding tot sportinstructeur. Mijn hobby is CrossFit (vergis deze sport niet met het staan op een crosstrainer), een sport waarbij gewichtheffen, gymnastics en atletiek samenkomt.

Wat doe/deed je in het dagelijks leven?

Ik ben pedagoog bij Rotterdam Sportsupport en ondersteun in de opvoed- en opgroei vragen en fases van de jeugdspelers. In het dagelijks leven ben ik dus veel met sport bezig. Overdag train ik een aantal uur en ‘s avonds ben ik op de vereniging te vinden. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en zoek daarom ook graag het bos of strand op.

Hoe lang ben je al actief voor FC IJsselmonde?

Ik werk sinds augustus voor Rotterdam Sportsupport en ben daar werkzaam als pedagoog. Voor het project Pedagoog op de Club ben ik best wel wat avonden te vinden op het sportcomplex. In augustus ben ik ook gelijk bij FC IJsselmonde aan de slag gegaan.

Wat houdt het in om te doen wat jij doet?

Mijn rol houdt in dat ik trainers en spelers ondersteun en coach om de trainingen zo leuk en prettig mogelijk te laten verlopen. Met de trainer samen kijk ik ook waar ik kan helpen. Ook ondersteun ik onderwerpen zoals niet lekker in je vel zitten, pesten, discriminatie, moeite op school of thuis en ook andere onderwerpen die met gedrag of opgroeien en opvoeden te maken hebben. Dit doe ik samen met Claudia de Winter en Audrey Murphy, die we vanuit Rotterdam Sport Support opleiden tot Vertrouwenscontactpersoon. Ouders kunnen ook bij ons terecht wanneer zij opvoed- en opgroei vragen hebben.

Waarom heb jij voor FC IJsselmonde gekozen?

Ik ben bij FC IJsselmonde terecht gekomen omdat het een vereniging is met een fijne verenigingscultuur waarbij ik als pedagoog kan bijdragen. Ook ben ik de aanvulling van de vertrouwenscontact personen.

Hoe zie jij je toekomst bij FC IJsselmonde?

Ik zie de fijne samenwerking met FC IJsselmonde nog voor een tijd zitten. Voetballen zal niet mijn ambitie zijn, maar als toeschouwer zal je mij ook zeer zeker zien!

Wil je tot slot nog iets toevoegen?

Mocht je nog vragen hebben over wat ik nog meer doe, of heb je rol inhoudelijke vragen, spreek mij gerust aan. Ook kan je via de vertrouwenscontact personen contact met mij opnemen.

(links naar rechts) Audrey Murphy, Pascale Wijgerse, Claudia de Winter