Single Blog Title

This is a single blog caption

Ingezonden: Cor Janse in memoriam

27 juni 1942 – 1 november 2020

Enkele weken geleden is ons  te horen gekomen dat ons erelid Cor Janse op 1 november 2020 is overleden. Cor Janse was in de jaren zestig lid geworden van SV Lombardijen.

Denk je aan Cor, dan denk je aan “geel-zwarte kleuren, ons kan niets gebeuren”. Een Lombardijenman in hart en nieren. Als geen ander wist hij precies wanneer een ieder lid was geworden en elk detail van belang, daarvoor moest je bij Cor zijn. Ook de financiële situatie van de club hield hij streng in de gaten. Maar altijd in het belang van de club. Penningmeester, secretaris, de man van de club van 100, kascommissie en wat al niet meer.

Als Cor ergens aan begon, deed hij dit met 120 procent. Zo ook voor de “Club van 100”. Dit heeft hij als laatste actief gedaan. Elke zaterdag kwam hij naar je toe om de inleg op te halen, ook daar was hij punctueel in.

Leuke herinneringen hebben wij aan de uitjes met de RET bus, waarvan hij de puzzeltocht organiseerde met de gesponsorde prijzen van Opel, waar Cor werkte. Ook tijdens de klaverjastoernooien stelde hij zijn gesponsorde prijzen van Opel ter beschikking voor de loterij. Wat veel mensen op prijs stelde, waren de miniatuur Opels.

En ieder jaar met de ledenvergadering, zo’n paar maanden voor december, vroeg hij “wanneer vieren wij Sinterklaas”. Heerlijk die geijkte uitspraken.

Maar bovenal was het een niet onverdienstelijke voetballer en heeft in diverse elftallen gevoetbald waaronder het latere vriendenelftal het derde met sponsor Ista, dat waren taaie rakkers en daar won je niet zomaar van. De laatste jaren van zijn voetbal carrière heeft hij doorgebracht bij de veteranen van SV Lombardijen en daar heeft hij tot zeer hoge leeftijd fanatiek en met plezier gevoetbald. Injuni 2013 heeft hij met een afscheidswedstrijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen.

Je kon Cor omschrijven als een hartelijke man, maar wel één die precies wist hoe het zat met de financiële zaken en alles wat op de club gebeurde zeer serieus nam. Kortom in zijn gloriejaren, en dat waren er nog al wat, was hij een man van aanzien binnen de club en menig bedrijf mocht willen zo’n man aan het stuur te hebben.

Helaas door gezondheidsproblemen heeft hij niet veel meer op de fusieclub FC IJsselmonde kunnen doorbrengen en ook dat hij niet meer bij zijn oude maatjes van veteranen van de zaterdag van FC IJsselmonde kon zijn, ging hem zeer aan het hart.

Cor we zullen niet vergeten wat jij voor onze vereniging hebt gedaan.

Wij wensen familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit grote verlies.

Leo Twickler