Single Blog Title

This is a single blog caption

FC IJsselmonde Champions League

Iedereen weet het ondertussen wel, COVID-19, ook wel bekend als het “Corona virus”, gooit overal roet in het eten. Zo ook bij het voetballen, waar alle amateurcompetities, van het eerste tot de Onder 7, zijn stil gelegd. Gelukkig mogen de jongeren tot 19 jaar wel onderling gewoon sporten, en zo ontstond bij ons het plan om onderlinge competities te gaan organiseren. En zo hebben wij de “Champions League”, waar een paar jaar geleden de onderbouw onder dezelfde naam ook een onderlinge competitie speelde, nieuw leven in hebben geblazen.

Organisatie

Veel voorbereidend werk is er uitgevoerd door het jeugdbestuur, de coördinatoren & de trainers om voor alle kinderen een plekje te vinden waar ze toch hun favoriete hobby uit kunnen oefenen. Alle teams zijn in vier leeftijdscategorieën ingedeeld:

  1. Onder 7 t/m Onder 9 (vier teams)
  2. Onder 10 t/m Onder 12 (tien teams – inclusief Meisjes Onder 11)
  3. Onder 13 t/m Onder 15 (vier teams – inclusief Meisjes Onder 13)
  4. Onder 16 t/m Onder 19 (vier teams)

Voor Poule A, C & D is een zogenaamde “hele competitie” (uit & thuis) opgestart en Poule B werd opgedeeld in twee groepen. Deze speelden eerst een “halve kwalificatie competitie” (één keer tegen alle andere teams + één vriendschappelijke wedstrijd tegen een team uit de andere groep), waarna ze opnieuw in werden gedeeld in twee poules (de nummers 1 & 2 uit beide groepen en de beste nummer 3 en de nummers 4 & 5 uit beide groepen en de mindere nummer 3), waar wederom een halve competitie, maar nu met halve wedstrijden, werd gespeeld. Uit de eerste groep komt dan de winnaar naar voren.

Uitvoering

En zo werd er op zaterdag 31 oktober om 08:30 uur voor het eerst afgetrapt bij Poule A & B, om 10:15 uur bij Poule C en om 12:15 uur bij Poule D. De opkomst was groot en iedereen, van jeugdbestuur tot de vrijwilligers die kwamen helpen en de kinderen op het veld, leken het allemaal erg naar hun zin te hebben.

In de tussentijd werd er ook een sponsor gevonden die zijn naam het toernooi wou verbinden in de naam van C-Log Worldwide B.V. en die op 12 december de uiteindelijke winnende teams van wisselbokalen zou voorzien.

Week in, week uit werd er gespeeld, tot het grote plezier van de meeste leden/kinderen en ook de trainers. Niet één wedstrijddag werd overgeslagen.

Finale dag

Tot de finale dag, waarbij Poule A, C & D al beslist waren. De jongsten hadden een spelletjesochtend, in Poule B moesten nog drie halve wedstrijden gespeeld worden om de kampioen aan te kunnen wijzen en de teams van Poule C & D werden nog één keer door elkaar gegooid om nog twee onderlinge wedstrijden te spelen.

Het enthousiasme was zeker aanwezig en iedereen wilde winnen. Al na 2 wedstrijden was het wel duidelijk wie de gedoodverfde winnaar was van Poule B, Poule C & D was nog spannend want dat waren de laatste wedstrijden van die dag  om te laten zien wie de beste was.

Zelfs bij het wedstrijdsecretariaat werd er ook druk gespeculeerd wie eventueel de winaar zou kunnen zijn van de Poule C en D, maar uiteindelijk konden die ook niet anders tot de conclusie komen dat de teams aan elkaar gewaagd waren.

Tijdens het voorbereiden van de uitreikingen kwam het verlossende woord. De winnaar was bekend. Op naar de uitreiking.

Uitreiking:

Elk team werd verzocht zich te melden op veld 1 met goed zicht op de gallerij van het complex.

Iedereen vond het toch wel spannend., want wie is nu de winaar in zijn poule…

HJO Michael Muijen riep om beurten de teams naar boven beginnend van laatst geëindigd tot aan de winnaar. Iedereen moest dan 1 trap naar boven en een andere naar beneden.

HJO Michael Muijen legt het even uit

Op de plek van de uitreiking stond ook sponsor om met grootse trots de wisselbokalen en medailles uit te reiken

Zelfs tot de laatste 2 namen waren de spelers toch echt nerveus. Het was dan ook een euforie te horen als je had gewonnen natuurlijk en dat moest met de nodige overwinningsgeluiden en lawaai even gehoord worden.

Iedereen kreeg nog even zijn minute of fame en hiermee was de dag en de gehele Mini Champions league tot een einde gekomen.

wissel bokaal