Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC IJsselmonde pakt groepswinst in slappe wedstrijd

18 september 2022 15:00

Deze zaterdag moest het gebeuren voor FC IJsselmonde om zich te kwalificeren voor de knock-out fase van de beker. Bij winst was het duidelijk, maar zelfs bij een gelijkspel was er nog geen man overboord en dat leek de mannen van Rotterdam zuid ook te denken deze middag, aan het tempo te zien.

Want waar Lekkerkerk vanaf het begin wilde en ook in de 2e minuut een kans kreeg duurde het tot de 21e minuut voordat FC IJsselmonde er wat tegen over zette, goed doorgaan van de in de basis teruggekeerde Soliman El Yakoubi aan de rechterkant en zijn actie met een afstandsschot eindigde, wie helaas geen doel trof.

Deze kans was ook het enige wat FC IJsselmonde in de 1e helft liet zien, ondanks het vele bal bezit, werden er geen kansen gecreëerd door de mannen van Dave Koring en mocht van geluk spreken dat in de 37e minuut Lekkerkerk niet aan een voorsprong kwam Een schot vanaf de linkerkant werd door Imerson Fortes met moeite onschadelijk gemaakt en ook de rebound was niet besteed aan de spits van de gastheren want deze schoot hem richting veld 3 zover over, maar FC IJsselmonde was weer gewaarschuwd en de rust begon hier door met een 0-0 en hoorde je het publiek wat mee gekomen was uit Rotterdam morren over het feit dat het niet allemaal geweldig was en een slappe vertoning is, wat ze in de regen en de kou kregen te zien.

Na rust een wissel waar Tommy Drogt de plek in nam van Luis Tumba, het tempo ging iets omhoog aan FC IJsselmonde kant en daar was ie weer in de 58e minuut: Wessel Kool die de 0-1 op het scorebord zette. Dit was voor de mannen van Dave Koring het sein om de druk iets op te voeren en 2 minuten later lag de 2e goal in het netje, enkel zonder de VAR te raadplegen ging de scheidsrechter in op het vlagsignaal van de assistent, die zonder aanleiding vlagde voor buitenspel, dus zo bleef het bij 0-1.

De 76e minuut een geweldige demarrage aan de linkerkant door de ingevallen Milton Keeldar die een uitstekende voorzet afleverde waar Rahkeem de Meer zijn hoofd tegenaan zette en hard via de onderkant van de lat de 0-2 op het bord bracht. Vijf minuten na deze goal was het FC IJsselmonde wat goed weg; kwam een voorzet van de linkerkant werd door de spits van Lekkerkerk boven Imerson Fortes op de lat gekopt.

De speldenprikjes in het vervolg van beide kanten brachten de keepers niet in verlegenheid, maar toch kreeg FC IJsselmonde in de 89e minuut de kans op de 0-3: een handsbal in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen, achter de bal ging Rahkeem de Meer staan, maar hij zag dit buitenkansje door de keeper gestopt worden en daarna floot de scheidsrechter voor het einde.

De trainer was na afloop niet heel erg te spreken over het getoonde spel, maar wel tevreden met de winst. Met deze winst is FC IJsselmonde als 1e in de poule geëindigd en kan zich deze week voorbereiden op de competitiestart, volgende week uit bij DSVP .