Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC IJsselmonde stelt teleur in derby

16 oktober 2022 12:45

De 4e wedstrijd van het seizoen stond de eerste derby van het seizoen op het programma uit bij SV Charlois. Het publiek van FC IJsselmonde had er zin in, als je op de tribune en naast het veld mee gekomen mensen zag, enkel zagen die deze middag niet wat er in de voorgaande wedstrijden wel was: STRIJD.

Vanaf het fluitsignaal door de scheidsrechter was het van beide kanten zeer matig en was het in de 8e minuut een makkelijk gegeven vrije trap dat SV Charlois aan de leiding kwam, de vrije trap van 18 meter krulde in de kruising en zo stond het 1-0. Na dit doelpunt hoop je als toeschouwer dat de wedstrijd een beetje ontbrand, maar het duurde tot de 21e minuut voor FC IJsselmonde wat probeerde. Een schot van Wessel Kool van 20 meter kwam helaas voor het mee gekomen publiek op de paal. Maar ook dit was geen sein om meer druk op de gastheren te zetten en zo liep de 1e helft naar zijn einde.

Na rust een zelfde beeld 2 ploegen die er geen mooi schouwspel van maakte, al was de hoop groot toen Milton Keeldar aan de linkerkant er vandoor ging met enkel de keeper in zicht voor hem, maar hij vergat de bal om de keeper heen te spelen en zodoende FC IJsselmonde weer in de wedstrijd te krijgen. SV Charlois, wat deze middag net zo matig was, bleek wel dodelijk effectief te zijn, want niet omschakelen of bal verlies zorgde er voor dat de gastheren van 1-0 naar 4-0 konden uitlopen zonder dat FC IJsselmonde deze middag er wat tegen over zette. Toen de scheidsrechter van dienst na 92 minuten voor het laatst zijn fluit liet horen was de teleurstelling op en naast het veld groot.

Elke ploeg heeft wel eens een middag dat er niet uit komt wat je van tevoren hoopt en waar op getraind wordt en hopelijk is deze wedstrijd een incident. Aankomende week wordt er gespeeld tegen Strijen voor de Fidus Cup en zaterdag de beker wedstrijd tegen Zwarte Pijl, voordat op 29 oktober de competitie weer wordt hervat met de thuis wedstrijd tegen CVC Reeuwijk en hopelijk kan FC IJsselmonde dan weer laten zien dat deze wedstrijd een incident was.