Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Verdiende overwinning FC IJsselmonde

30 oktober 2022 13:00

Vandaag de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk, een ploeg wie 3 punten boven FC IJsselmonde staat, dus was het in de 5e wedstrijd een wedstrijd van afhaken of aanhaken bij de ploegen boven FC IJsselmonde.

De scheidsrechter van dienst floot de wedstrijd na alle plichtplegingen om 15:03 voor het begin en de mannen van de weer op de bank teruggekeerde Dave Koring begonnen sterk aan de wedstrijd. Na 1 minuut was het Hamza Lahnich die uit een prima voorzet van de rechterkant helaas voor het vele publiek, de bal op de lat kopte en een minuut later was bijna toch 1-0, maar ook deze bal belande niet in het bekende netje.

Na deze felle openingsfase was het CVC Reeuwijk dat zich had voorgenomen deze middag veel de lange bal te hanteren en uit deze lange ballen kwam na 13 minuten de corner aan de linkerkant en tot ontsteltenis van iedereen behalve van de meegereisde bezoekers uit Reeuwijk stond het ineens 0-1, de corner draaide goed in en waar de keeper al was gepasseerd kopte Tommy Drogt de bal nog uit het doel en toch floot de scheidsrechters voor doelpunt en deze zal dat goed hebben gezien, want hij stond bij de achterlijn en zo stond FC IJsselmonde tegen de verhouding in achter.

FC IJsselmonde probeerde na dit doelpunt het initiatief weer te nemen, maar zonder echt gevaar, het gevaar kwam in de 28e minuut toen Wessel Kool met nog één tegenstander voor zich vanuit de rechterkant op de keeper wilde afgaan, maar hij werd net buiten het strafschopgebied neergelegd, wat geel opleverde aan de tegenstander en een vrije trap voor FC IJsselmonde. Achter de bal ging dezelfde Wessel Kool staan die deze vrije trap met precisie raakte en zijn bal schitterend via de onderkant van de lat achter de keeper schoot en nog belangrijker: de stand was weer in evenwicht, 1-1.

Nog geen 1.5 minuut later was het de hardwerkende Hamza Lahnich die met een halve omhaal de bal zo raakte dat de keeper van CVC Reeuwijk verslagen was en de 2-1 op het eindelijk werkende scorebord zette.

CVC Reeuwijk bleef na deze achterstand met de lange bal de voorhoede in stelling te brengen, zonder gevaar voor de ook vandaag weer sterke verdediging van FC IJsselmonde en ging zo de rust in met een 2-1 voorsprong. In de rust werd er langs de lijn en in de kantine gesproken over het feit dat FC IJsselmonde sterker was enkel vergat de voorsprong verder uit te breiden.

Na rust een iets meer voetballende bezoekers en ze kwamen een paar keer gevaarlijk in de buurt van keeper Immerson Fortes, maar die bewijst dit seizoen dat hij niet voor niks de 1e keeper is en redde elke diepe bal of als een speler van CVC Reeuwijk bijna alleen voor hem kwam.

Aan de andere kant waren de kansen nog groter, de ingevallen Sydney van Gelder die meerdere keren alleen op de keeper af ging, maar helaas vandaag niet het vizier zo scherp had staan waardoor het doelnet niet bolde, ook de uitblinkende Luis Tumba dacht na een solo dat hij de keeper kon verschalken, maar helaas het zat er vandaag niet in en toen de uitstekend leidende scheidsrechter Scherpenhuyzen na 97 minuten de wedstrijd voor het einde floot, was de blijdschap bij FC IJsselmonde groot, ondanks dat een ieder wel wist dat 2-1 een te magere afspiegeling was van het wedstrijdbeeld, maar dat drie punten heilig zijn en nog beter, dat de weg die is ingeslagen na de nederlaag bij Charlois heeft laten zien dat met passie en strijd je een heel eind kan komen en dat het voetbal ook steeds lekkerder gaat.

Volgende week zaterdag om 14:00 uur speelt FC IJsselmonde uit in Delft bij DHL wat vandaag met 5-1 verloor bij FC Maense.