Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC IJsselmonde krijg voetbal les

22 januari 2023 20:00

Een koud Olympia park was vandaag het strijd toneel tussen FC IJsselmonde en Zwarte Pijl. En na alle plichtplegingen kon de scheidsrechter om 15:05 de wedstrijd fluiten voor het begin tussen FC IJsselmonde en Zwarte Pijl 2 ploegen die elkaar in oktober ook al hadden bestreden in het beker avontuur en als die wedstrijd een voorbode zou zijn voor vandaag dan weet het publiek dan wordt het van beide kanten een heerlijke wedstrijd.

Maar zo wedstrijd werd het deze middag niet want Zwarte Pijl liet vanaf het begin signaal zien dat agressiviteit en goed voetbal samen gaat want FC IJsselmonde had niks in te brengen en binnen 2 minuten had de bal al in het doel kunnen liggen maar de spits van Zwarte Pijl schrok zo van de kans voor open doel en schoot hem ver over tot opluchting van ieder die FC IJsselmonde een warm hart toe draagt.

Maar voor de bezoekers was dit het sein om de duimschroeven aan te draaien en FC IJsselmonde te over lopen en dat gebeurde ook en was het zeker in die fase dat de keeper van FC IJsselmonde zich kon onderscheiden want die hield de thuisclub op de been.

Iedereen zag dat deze wedstrijd de mouwen opgestroopt moest worden wilde FC IJsselmonde wat tegenstand kunnen bieden aan de bezoekers maar helaas zat het er niet in en toen Zwarte Pijl ook na 18 minuten  de voorsprong nam hoopte je dat dit het sein was voor de gastheren om de rug te rechten en ook eens te gaan voetballen maar helaas liet Zwarte Pijl dit niet toe.

De eerste bal die de keeper van de bezoekers kreeg was een rolletje van de linkerkant na 25 minuten pas en daar bleef het  bij en de thee werd opgezocht met een 0-1 achterstand waar FC IJsselmonde de handen mee mocht dicht knijpen want de kansen die de bezoekers om zeep hielpen hadden ook zo maar een 0-4 achterstand bij rust kunnen opleveren maar dat werd de gastheren op dat moment bespaard.

Na rust was er wat recht te zetten voor de mannen van Dave Koring en de eerste minuten zag het publiek een agressieve thuisploeg maar helaas duurde dit maar een minuut of 5 want daarna was het Zwarte Pijl dat de wedstrijd weer in handen nam en het spel van voor rust weer op de mat lag en weer was er geen tegenstand of misschien beter gezegd door het spel van de bezoekers was steeds iedereen te laat en dat resulteerde na 58 minuten de 0-2 in en na een rare bal waar de keeper zich in vergiste ook de 0-3 en zag je dat Zwarte Pijl iets meer terug schakelde van versnelling 5 naar 2 en zo kon FC IJsselmonde iets proberen maar het zat er deze middag blijkbaar niet in en toen ook de 0-4 op het bord belande was de koek op bij de bezoekers en door dat de ingevallen Levy Groeneweg in het strafschop gebied door een lichte overtreding een strafschop kreeg was het Lahcen die de 1-4 neer zette.

De scheidsrechter floot na 91 minuten af en de teleurstelling was groot bij de thuisploeg want het was een wedstrijd waar 1 ploeg voetbalde en dat waren de bezoekers en de thuisploeg stond erbij en keek ernaar.

Dinsdag speelt FC IJsselmonde thuis tegen Smitshoek en volgende week zaterdag de competitie wedstrijd uit bij Soccer Boys dat vandaag met 6-1 won bij Charlois .

Het enige positieve aan deze zaterdag was dat in de ochtend Dave Koring en FC IJsselmonde na enkele gesprekken besloten hebben ook volgend jaar met elkaar door te gaan.